VIDEO. Parlamentarii AUR au intervenit cu jigniri de interlopi, amenințări și urlete într-o conferință de presă a USR. Deputatul Dan Tănasă: „Am șosete rupte mai valoroase decât tine”/ „Dacă te bag în pi*** mă-tii, o să zici că am ceva cu tine”


VIDEO. Parlamentarii AUR au intervenit cu jigniri de interlopi, amenințări și urlete într-o conferință de presă a USR. Deputatul Dan Tănasă: „Am șosete rupte mai valoroase decât tine”/ „Dacă te bag în pi*** mă-tii, o să zici că am ceva cu tine”

Votul pentru desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, de miercuri, din Camera Deputaților, a fost transformat în circ cu zbierete, vulgarități, amenințări și injurii de parlamentarii AUR care au intervenit peste Dan Barna, președintele USR PLUS, și ministrul Justiției, Stelian Ion, într-o conferință de presă susținută de aceștia pe holurile Parlamentului.  

Momentele de mahala au fost filmate și povestite de mai mulți jurnaliști aflați la fața locului. Parlamentarii agresivi de la AUR nu s-au sinchisit însă nicio clipă de prezența camerelor de filmare, înjurând și jignind minute în șir.  

Gruparea Tănasă către deputatul USR Silviu Dehelean (la al doilea mandat): „Cine e, mă, jigodia asta?

Tănasă: „Că ce mă, păduche? Vii tu spre mine să mă ameninți că ce?” 

Dehelean: „Eu îs păduche? Nu mai vorbi urât..”. 

Tănasă: „Bă, dispară, bă, de aici! Tu auzi ce spun?! E un păcălici. Îți ordon să dispari din fața mea! Tu n-auzi ce zic? Marș, mă, de aici, nu te mai uita așa la mine. Băi nu mai strica aerul aici. Dispari! Așa. Îți ordon să dispari!” (râsete - vezi VIDEO mai jos) 



 

„Dacă te bag în pizda mă-tii, o să zici că am ceva cu tine. Tu, pe lângă George Simion, ești un zero barat! Ești un securist, puți de la o poștă a securism și îți fac o mare favoare că te bag în seama, deci ești un zero barat! (…) N-ai făcut niciodată nimic în viața ta și te-ai trezit deputat. Nu mai vorbi tu de George Simion că tu, pe lângă George Simion, ești nimeni în drum. George Simion este cu zece clase peste tine”, i-a spus deputatul AUR Dan Tănasă, agitatorul anti-maghiar de pe Valea Uzului, unui membru USR (cel mai probabil Ionuț Moșteanu, deputat USR la al doilea mandat).  Video mai jos


Și jurnalista Loredana Diacu a relatat pe pagina sa de Facebook incidentul oribil de pe holurile Parlamentului:  

„Scandal uriaș în Camera Deputaților, după votul pe desființarea SIIJ. Cei de la AUR, cu Dan Tănasă portavoce, au acoperit pur și simplu conferință de presă a lui Barna și Stelian Ion. Declarațiile celor doi erau aproape de neauzit. Și, că și cum nu era destul, au venit și înjurăturile. Tănasă li s-a adresat unor deputați USR cu: boule, du-te în... aia a mă-tii, am șosete rupte mai valoroase decât ține, nu ne tragem de chiloți etc. 

Și ce e mai grav, cred, nu e scandalul ci faptul că multă lume îl va aplaudă. Veți vedea că AUR va crește în popularitate, nu va scădea după faza asta. Altfel, nici nu se întâmplă. Politicienii nu fac chestii gratuite, ci lucruri care le vor aduce un plus. 

Și acesta este cel mai trist lucru, trăim într-o țară în care nu mai contează argumentul ci cine țipă mai tare.  

Faza următoare este cafteală. De altfel, n-a lipsit mult. 

Așa e în toată țară, nu doar în Parlament. Că altfel n-aveam AUR aici.  

P.S. Ochii pe Sosoaca. Va trebui să facă ceva și mai gogonat, că să-i ia față lui Tănasă. A fost detronată azi”


Camera Deputaților a adoptat, miercuri, proiectul de lege pentru desființarea Secției speciale, cu 171 de voturi „pentru” și 136 de voturi „împotrivă”. Proiectul a fost adoptat însă cu controversatul amendament potrivit căruia magistrații pot fi trimiși în judecată doar cu avizul CSM.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.