VIDEO. Cum a fost declarat nebun un realizator de la SmileFm Vaslui care a ajuns la spital cu dureri severe de cap, el suferind, de fapt, de meningită. „Am fost umilit, sedat, aruncat într-un salon părăsit și legat de mâini și picioare”


VIDEO. Cum a fost declarat nebun un realizator de la SmileFm Vaslui care a ajuns la spital cu dureri severe de cap, el suferind, de fapt, de meningită. „Am fost umilit, sedat, aruncat într-un salon părăsit și legat de mâini și picioare”

Sorin Popliuc, realizator de programe la SmileFm Vaslui, și-a detaliat recent terifianta experiență medicală trăită în Spitalul Județean Vaslui, unde a ajuns în stare gravă, pentru a doua oară într-un interval de câteva zile, fiind declarat nebun de un medic care a dispus sedarea și legarea lui.  

Diagnosticul corect, pus ulterior la Iași, a fost meningită, pacientul fiind avertizat de medicii de acolo, care au înțeles gravitatea situației, că ar fi putut muri în următoarele zile dacă accepta tratamentul impus la Vaslui și rămânea spitalizat acolo. 

Povestea lui Sorin Popliuc, dezvăluită chiar la postul la care lucrează, într-o serie de emisiune radiofonice pe care le găsiți și mai jos, este susținută și de mărturia soției care precizează că partenerul său de viață a fost umilit și supus unor chinuri imaginabile, iar acceptarea tratamentului agresiv pentru „nebunie” de la Spitalul Județean Vaslui ar fi condus practic la moartea acestuia.  

„Am avut dureri repetate de cap și am decis să fac niște analize la o clinică privată. Nimic semnificativ. Doar o deviație de sept și o „mică” sinuzită. Cu ajutorul unei prietene am repetat analizele la Iași, inclusiv CT-ul, și am primit un tratament pentru sinuzită. La câteva zile, am avut iar probleme, un fel de criză, pe când mă aflam la volan: durere puternică de cap și un soi de amorțire a părții drepte a corpului, de la cap până-n picior. Am chemat ambulanța și am fost dus la Spitalul Județean Vaslui, unde, la Unitatea de Primiri Urgențe, am fost examinat și mi s-a administrat o perfuzie, urmând să fiu externat. Înainte de a pleca am vomitat însă, fapt care nu le-a atras însă atenția în niciun fel cadrelor medicale de acolo, care au pus și asta pe seama atacului de panică cu care mă diagnosticaseră. În week-end-ul următor situația s-a agravat și am decis să merg din nou la spital unde au decis, de data asta, să fiu internat.  

Deci în data de 1 marie 2021, la ora 17:10 am fost internat la Spitalul Județean de Urgență Vaslui. A fost chemată și doctorița de gardă. Doamna doctor Liliana Tudor care mi-a pus niște întrebări. I-am povestit toate simptomele și i-am arătat toate analizele făcute la privat și la Iași, reproșându-mi că nu aș fi luat medicamentele care îmi fuseseră recomandate anterior. Și m-am aprins un pic pentru că nu avea niciun sens ce spunea dânsa. Dânsa a ajuns la concluzia că am probleme psihice.  

Așadar, m-au internat, am mers la salon, timp în care soția mea a fost și ea informată, dar pe un ton destul de țâfnos, de către doamna doctor că am ceva la cap, dar ceva de natură psihiatrică.  

Adorm și pe la 1-2 noaptea mă trezesc legat, la recomandarea dnei dr Tudor. Ulterior am aflat că mi se administraseră și două pastile de diazepam. Mi s-a pus și sondă urinară care, din câte am înțeles, trebuie pusă doar dacă ești în stare gravă, nedeplasabil pentru că poți contacta diverse infecții spitalicești.  

Deci m-am trezit legat de mâini și de picioare. M-am panicat și am încercat să mă eliberez. Brusc, mi-a crescut foarte tare tensiunea. Au decis să mă mute din salon și m-au dus într-altul care părea abandonat, cu saltele răsturnate etc. Eram perfect conștient și le spuneam asistentelor să mă elibereze pentru a putea merge măcar la wc pentru că nu puteam să-mi dau drumul în sondă. Pur și simplu nu puteam.  

În afară de două doze de diazepam, de câte 10 mg fiecare, mi s-a administrat dexametazonă, metoclopramid și haloperidol, un neuroleptic major. Mi s-a dat mai exact o medicație pentru schizofrenie și pentru că eram „agitat” din punctul de vedere al doctoriței Tudor”, a povestit Sorin Popliuc în emisiunile sale radiofonice, urmând să dezvăluie integral deznodământul poveștii sale într-o ediție viitoare.  

Pe scurt, ideea e că a reușit să plece din Spitalul de la Vaslui și să meargă la Spitalul de Urgență Nicolae Oblu din Iași unde i s-a pus un diagnostic total diferit de ce primise la Vaslui: meningită. A primit tratament adecvat, iar trei săptămâni mai târziu a putut să și reia toate activitățile cotidiene, inclusiv emisiunile de la radio. Realizatorul vasluian s-a consultat deja cu un avocat și are în vedere și posibilitatea de a o acuza pe doctorița de la Vaslui de malpraxis pentru că situația în care s-a aflat întrunește toate elementele unei asemenea erori de practică medicală. 


 


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.