Digitalizarea la români. Ministrul Apărării a postat pe Facebook imagini care conțineau date și parole de acces


Digitalizarea la români. Ministrul Apărării a postat pe Facebook imagini care conțineau date și parole de acces

Ministrul Apărării, Nicolae Ionel Ciucă, a postat pe contul său de Facebook imagini dintr-o vizită de lucru la Sibiu care surprindeau inclusiv o tablă cu mai multe numere de telefon și parole de acces (la o videoconferinţă, la o adresă de e-mail şi cea a unui laptop).

Situația a fost remarcată de jurnalista Ana Poenariu de la Rise Project care a notat pe pagina sa de Facebook că ministrul Apărării ne-a făcut hackeri pe toți”

Imaginile au fost retrase, MApN transmițând că parolele au fost schimbate imediat” și că „nu au existat accesări sau intenții de accesare” 

"Fotografiile au fost realizate în Call Center-ul MApN și imediat ce a fost semnalată situația au fost înlăturate de echipa de comunicare care administrează pagina oficială a ministrului”, a transmis Ministerul Apărării Naționale. 

Și asta în condițiile în care secretomania din MApN a trebuit reclamată în instanță de către jurnalista de investigații Emilia Șercan care dorea să afle cine sunt generalii care au obținut acest grad în baza titlului de doctor. Detalii AICI

”Dacă vreţi parolele de la focoasele nucleare ale României, se găsesc pe Facebook, le dă la liber ministrul apărării”, a ironizat Vlad Viski, pe Facebook, ipostaza jenantă în care s-au aflat cei mai înalți reprezenanți ai unei armate NATO. 

 „Ăsta o crede și mailurile alea cu prinții nigerieni? Poate de la prinții ăia nigerieni or fi miliardele alea de euro din PNRR. Poate mâine postează și o poză cu cardul față-verso”, a comentat un alt utilizator de Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.