Medicul endocrinolog Constantin Cucu de la Institutul de Endocrinologie ”C.I. Parhon” a relatat pe Facebook o întâmplare care miroase urât de tot a minciună. Evident, pe filiera Lucian Mîndruță (comentac de mare angajament pe pagina endocrinologului), presa Sistemului (precum B1 TV sau Hotnews) au preluat necritic istorioara la mâna a doua a doctorului erou. Cumva firesc căci și B1TV și Hotnews au încasat sute de mii de lei bani publici pentru Cântarea Pandemiei.
Istorioara este la mâna a doua (după cum emitentul admite când i se cer dovezi și surse) dar asta nu a oprit rostogolirea acestei exagerări. Cel puțin exagerări dacă nu minciună direct.
Medicul spune:
„Doamna nu era de acord cu nimic din toate acestea și, de fapt, toată lumea s-a prins că ea, de fapt,se lupta cu sistemul. Cu medicii criminali. Cu eticheta asta de Covrig, care nu există. Cu riscul de a fi legată și omorâtă în ATI. Așa cum a văzut toată lumea cu QI din 2 cifre la televizor”.
Așadar, dacă iei în serios inclusiv relatările celor care au omorât oameni ai IQ de două cifre? Apoi tot acest ins se plânge:
„Când stai și asculți zgomotul de fond de pe FB, din mass media, realizezi că lucrurile s-au pervertit imens. Că oameni din ce în ce mai mulți umblă convinși de faptul că medicii sunt inamici, plătiți să le facă felul, care nu merită respect, considerație sau măcar prezumția de bune intenții. Genul acesta de mesaj este cu particularitate greu de gestionat de analfabetul funcțional, de Gîgă Auristul, care se uită cu ochișorii căscați la ce bine le zice Doamna Diana la medici, după care simte nevoia să procedeze la fel. Și din păcate mesajele tip Șoșoacă la astfel de analfabeți, mai mult sau mai puțin funcționali, ajunge”.
Așadar, dacă nu ești de acord cu eminența sa endocrinologul, mamaia ta e Șoșoacă. Apropo, ce-o fi căutând endocrinologul să-și dea cu părerea despre protocoale pandemice?
Când Răzvan Constantinescu de la Iași a făcut același lucru a fost pus la zidul infamiei pentru că nu e de specialitate. Dar, ca de obicei, un standard pentru apostolii terorii și un alt standard pentru cei care nu-s convinși că unitățile de tortură în sensul legii denumite eufemistic și mincinos „spitale” sunt tocmai o idee bună.
Va trebui să discutăm onest despre vina medicilor
Oamenii obișnuiți (majoritatea - nu doar ”Gigi Auristul” sau ce om de paie mai construiește domnul doctor ca să-i iasă argumentul) nu au motive raționale absolut deloc să prezume bună credință din partea doctorilor în general și mai ales nu din partea celor de pe secțiile Covid.
Medicii - da, in corpore, ca profesie - sunt de vină într-o măsură foarte mare. Nicidecum victime nevinovate cum îi portretizează lacrimogen, eronat și elitist domnul Cucu.
În primul rând medicii, ca normă absolută, sunt șpăgari. De fapt, sunt atât de șpăgari încât nu de mult s-a discutat neironic în public la propunerea Colegiului Medicilor legalizarea șpăgii pentru doctori.
În al doilea rând, medicii, prin sindicatele lor, au cerut nici mai mult nici mai puțin decât imunitate totală la malpraxisurile și ororile comise de așa-zișii „medici eroi” în timpul pandemiei.
În al treilea rând, medicii, în special „eroii din linia întâi” au susținut frenetic milițieneala arafatiană din primăvara trecută când oamenilor li s-au încălcat sistematic și cu bună știință drepturi fundamentale. Și, tot medicii, ca normă absolută, au plâns cu lacrimi de crocodil când abuzurile lor extremiste au fost finalmente în mod just declarate neconstituționale. Să ne amintim că România a fost singura țară din lume care a internat cu forța oameni în spitale. Nici măcar China nu a făcut asta!
În al patrulea rând, medicii, în general, se poartă absolut îngrozitor cu pacienții de zeci de ani. Altfel spus, opinia deloc mirobolantă a majorității românilor despre doctori precede pandemia, șoșoacele, auriștii și ce mai vreți voi.
În aceste condiții, având în vedere adevărurile de mai sus, întrebarea corectă e alta: Cum să NU fii convins(ă) că medicii sunt inamicul, plătiți de Guvern să ne omoare, nedemni de respect, considerație și cu atât mai puțin prezumția de bune intenții?
Mai exact, concret, ce a făcut tagma doctorimii în ultimii 30 de ani ca să schimbe această percepție?!
Șoșoacele vin și trec dar medicii tot sunt o problemă
Aruncarea întregului mesaj în zona șoșoacelor nu rezolvă problema. Sau o rezolvă în sensul creșterii electorale abrupte a șoșoacelor (poate asta se și dorește?).
Căci nu e Șoșoacă de vină pentru faptul că nici măcar somități din domeniul medicinei precum Benedek István sunt uciși în unitățile de tortură denumite eufemistic spitale. Nu trebuie să fii șoșoacă pentru a înțelege de-aici mesajul că nici pe-ai lor nu-i prea apără medicii darămite pe tine, neica nimeni sau chiar ”Gigi Auristul” în cuvintele domnului doctor Cucu de la ”Parhon”. Dacă fondatorul secției de hematologie de la Târgu Mureș a fost ucis din culpă sau cu intenție rămâne să stabilească ancheta penală. Dar, până atunci, orice om rezonabil (deci nici într-un caz doctorii cu miză financiară în acest subiect) va înțelege că la ATI se moare legat(ă) de pat pentru a nu fi deranjați firavii „medici eroi”.
Asta e realitatea! Și nu trebuie să fii șoșoacă pentru a o procesa. Informația e la liber din surse cât se poate de legitime și frecventabile.
Strict pe cazul prezentat de domnul doctor Cucu, întregul scandal putea fi evitat dacă medicii ar avea reflexul des întâlnit în țările cu apă caldă - respectiv reflexul de prestator de servicii, nu cel de Dumnezeu.
În țările cu apă caldă medicii nu doar că nu sunt chiar așa de șpăgari, dar sunt și mai sensibili la drepturile omului fiind intim conștienți de faptul că, la sfârșitul zilei, doar clientul (adică pacientul) are ultimul cuvânt. Termenul de „opinie medicală” există tocmai pentru astfel de situații. Oricât de convins ar fi doctorul că are dreptate, la sfârșitul zilei doctorul are doar o opinie. Decizia este la pacient.
Or, dacă pacienta nu voia sub nicio formă să se supună mirobolantelor „protocoale covid” (care tind să omoare oameni mai mult sau mai puțin cu bună știință) atunci cadrele medicale nu doar că trebuiau, dar aveau obligația legală de a se supune voinței pacientei. Nu, Covidul nu-ți dă dreptul să sechestrezi oameni sau să-i tranchilizezi cu pușca (așa cum sugerează mirobolanții prieteni de pe Facebook ai domnului doctor).
Desigur, cazul poate la fel de bine să fie fictiv căci nu există motive rezonabile să credem că domnul doctor este onest până la capăt. La sfârșitul zilei, în practică, așa-zisul „protocol covid” include și mințirea în mod intenționat cu bună știință a pacienților după cum o arată deja multiple mărturii ale celor internați cu forța neavând nimic și îndopați cu medicamente experimentale în mod obiectiv toxice.
Medicii, ca profesie per ansamblu, n-au avut mai nimic de spus despre administrarea Kaletra sau Remdesivir unor oameni perfect sănătoși. Abia în decembrie 2020 a apărut recomandarea de-a nu mai îndopa cu medicamente oamenii sănătoși.
Toate astea vor trebui decontate - de preferință penal - de așa-zișii „medici eroi” care, vezi-Doamne, nu mai pot ei de oboseală și epuizare și văd șoșoci peste tot.
Șoșocii, atâția câți sunt, reprezintă un simptom (unul din multele ce sunt și vor mai veni). Boala este însă tagma doctorimii. Iar domnul Cucu este un bun exponent al tagmei doctorimii: Arogant, inflexibil, misecuvinist, cu dispreț față de drepturile omului și disprețuitor față de cei ce-i plătesc salariul uriaș (și discutabil dacă meritat).
Deocamdată o fi mergând „schema” să-i faci șoșoci pe toți care nu pupă picioarele agenților Regimului. Dar va veni foarte curând vremea când nu va mai ține figura. Căci la sfârșitul zilei opiniile medicilor sunt opinii. Drepturile fundamentale, Constituția și deciziile democratice sunt obligatorii. Și în democrație poporul are întotdeauna dreptate - inclusiv și mai ales atunci când bugetarii și „experții” sunt convinși că poporul greșește.