Jurnalist: „Jandarmeria stă pe margine legănându-se pe Pink Floyd în timp ce șoșocii joacă tontoroiul pe ea de lege”/ „Nu trebuie să sufere toată populația restricții pentru că statul e incapabil să aplice legea”


Jurnalist: „Jandarmeria stă pe margine legănându-se pe Pink Floyd în timp ce șoșocii joacă tontoroiul pe ea de lege”/ „Nu trebuie să sufere toată populația restricții pentru că statul e incapabil să aplice legea”

Jandarmeria a aplicat câteva amenzi de ochii lumii în urma protestelor de sâmbătă, în timpul cărora protocoalele încheiate de organizatori cu Primăria Generală au fost flagrant încălcate, după cum recunoaște chiar Dan MV Chitic, avocat cu vederi anti-UE și organizatorul protestului din Piața Victoriei. El a fost amendat cu 3000 de lei, dar a admis pe pagina sa de Facebook că și dacă le contestă în instanță sunt șanse minime să câștige pentru că a încălcat legea. „Am fost întrebat de ce nu contest amenzile. Le voi contesta... dar sunt șanse de 99,99% că voi pierde. Ce să contest? Să contest că am schimbat locul de desfășurare a manifestației și că nu am pus “scenă” cu sonorizarea unde am convenit? Sau că am fost mai mult de 100 de persoane? Sunt curios ce avocat se oferă să mă apere și să câștige cele 2 contestații...”, a scris Chitic. 

Luat la întrebări pe acestă temă, pentru că dubla măsură este vizibilă din spațiu, având în vedere amenzile uriașe aplicate ani la rând protestatarilor #rezist, purtătorul de cuvânt al instituției, dubiosul Georgian Enache, a precizat că protestatarii fără mască și care au încălcat alte prevederi legale vor fi identificați și sancționați ulterior, colegii săi având la dispoziție cam șase luni pentru asta. Cel mai probabil dl Enache minte și acum ca la 10 august 2018, când, în calitate de purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București, a susținut că Ștefania, jandarmerița agresată, are spinarea ruptă și nu se știe dacă va mai putea merge vreodată. Faptul că jandarmii simpatizează cu cauza protestatarilor anti-mască și anti-vaccin a fost dezvăluit public chiar de liderii manifestaților Diana Șoșoacă și Dan MV Chitic, care au relatat cum au fost încurajați și felicitați de reprezentanții statului. Pe de altă parte, în rândul protestatarilor de acum se regăsesc multe din personajele care au dus flori jandarmilor după intervenția brutală de la 10 august (Oana Lovin, Codruța Cerva). 

Jurnalistul Florin Negruțiu (Digi24) a evidențiat și el, într-o postare pe Facebook, situația de inacțiune totală în care se află Jandarmeria.

 „1. Iată o atitudine liberală. Premierul Florin Cîțu: „Sunt oameni care protestează, care mă înjură, foarte bine, să o facă, dar să o facă respectând legea. Să poarte mască!” Nimic de adăugat. 

2. Iată o atitudine șoșocistă. Șeful CJ Timiș, liberalul Alin Nica, spune că „Bucureștiul nu înțelege Timișoara, așa cum nu a înțeles-o nici în 1989". Carevasăzică, pentru că Raed Arafat a prelungit carantina în Timișoara din cauza creșterii explozive a îmbolnăvirilor, dl. Alin Nica amenință cu o nouă Revoluție. Asta îl face coleg de scenă cu ÎPS Teodosie și cu revoluționarii de la AUR, care vor să dea jos și ei „dictatura medicală”. 

3. Dincolo de zgomotul de fond al revoluționarilor de operetă care instigă la anarhie, „Bucureștiul” trebuie să înțeleagă că, în valul 3 în care ne aflăm, nu mai merge cu măsurile din valul 1, cu lockdown-ul dur din primăvara anului trecut (mai multe despre asta, link în comentarii). Nu trebuie să sufere toată populația restricții pentru că statul e incapabil să aplice legea, pentru că cluburile gem de petreceri private în weekend-uri și pentru că Jandarmeria stă pe margine legănându-se pe Pink Floyd în timp ce șoșocii joacă tontoroiul pe ea de lege”, a scris Negruțiu de Facebook. (vedeți AICI video de la protest)

Sursa foto: Vitalie Cojocari/Facebook

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.