Organizatorul bâlciului dansant din Piața Victoriei a primit două amenzi. Rusofilul Dan MV Chitic smiorcăie jenant pe Facebook și le cere oamenilor să-i dea bani pentru a le achita. Reacția multora: „De ce nu le contești în instanță?”


Organizatorul bâlciului dansant din Piața Victoriei a primit două amenzi. Rusofilul Dan MV Chitic smiorcăie jenant pe Facebook și le cere oamenilor să-i dea bani pentru a le achita. Reacția multora: „De ce nu le contești în instanță?”

Abia întors de la slujba de duminică, de la „o mănăstire din proximitatea Bucureștiului”, partenerul de țopăit pe Pink Floyd al Dianei Șoșoacă din Piața Victoriei, avocatul anti-UE Dan MV Chitic, a scris o delațiune pe pagina sa de Facebook referitoare la fiica unui fost președinte care și-ar fi împărtășit fiica fără să respecte „dogmele și ritualurile” bisericești și a început să bâzâie că i-au venit două amenzi pentru protestele de sâmbătă, pentru încălcarea protocolului cu Primăria Capitalei, una de 1000 de lei, alta de 2000 de lei. 

„Jandarmeria mi-a aplicat ieri 2 amenzi in valoare totala 3.000 lei pentru încălcarea protocolului pe care l-am agreat cu privite la manifestația de ieri din Piața Victoriei!”, se lamentează Chitic, publicând și contul în care să-i fie trimise donațiile celor care vor să contribuie, omițând însă să le spună oamenilor că, de fapt, dacă achită în termen de 15 zile, plătește doar jumătate din amenzile respective.  

Publicul său nu sesizează „omisiunea”, dar foarte mulți îi reproșează că nici măcar nu încearcă să le conteste în instanță, deși e avocat de profesie, ca și partenera de dans din Piața Victoriei, senatoarea anti-mască Diana Șoșoacă. (vezi AICI cum au dansat cei doi)

„Și pentru că cineva trebuie să tragă ponoasele... și întotdeauna ăla e organizatorul evenimentului, uite că Jandarmeria mi-a aplicat ieri 2 amenzi in valoare totala 3.000 lei pentru încălcarea protocolului pe care l-am agreat cu privite la manifestația de ieri din Piața Victoriei! 

Da, deși jandarmii au avut un comportament ireproșabil ieri, având surpriza sa întâlnesc oameni care simt și gândesc ca noi, ei au trebuit să facă ce aveau de făcut... chiar dacă mi-au spus că o fac cu părere de rău! 

Ii cred! Nu ii condamn. 

Și le mulțumesc încă odată pentru tot ce au făcut pentru și împreuna cu mine și cu cele câteva mii de persoane care au venit in Piață. 

Cu toate astea, dacă doriți sa contribuiți și Dvs la plata acestui obol pe care a trebuit să-l aduc pentru apărarea drepturilor și libertăților noastre, vă rog să o faceți. 

Donațiile Dvs mi le puteți trimite pe Revolut și la contul  

IBAN: RO05 BREL 0005 5030 8056 0100,  Beneficiar: Daniel Mircea Victor Chitic. Va mulțumesc!”, scrie Chitic pe Faceook.

Ce-i răspund oamenii

Catalina Gheorghiu: Daca dvs.nu contestati in instanta amenda, cum puteti sa ne indrumati pe noi sa o facem si sa si speram, ca vom castiga? 

Mihai Stefan: Incercati si sa contestati, totusi in instanta ? Mai ales dvs. ca avocat cu atat mai mult stiti cum se procedeaza. M-as bucura sa vad oameni care au castigat procesele ... ar fi de mare inspiratie. Eu va voi sustine, dar as vrea sa vad mai intai si ca va luptati in instanta pentru drepturile dvs. Dati-ne IDul de Revolut. 

Maria Sav: Pai ce mesaj transmiteti dvs, ca avocat, organului de represiune?! Ca de fapt admiteti ca incalcati legea? Pai nu se asta ati iesit sa luptati impotriva dictaturii si a masurilor abuzive ce ingradesc drepturi fundamentale prevazute in Constitutie?! Ordonantele lor nu au nicio valoare in instanta! De ce platiti amenda?! 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.