Comunicat AFDPR: premierul Cîțu a cauzat o RUȘINE uriașă statului român și PNL, partidul Brătienilor asasinați în temnițe. PNL batjocorește, insultă și compromite în mod premeditat memoria întregii rezistențe anticomuniste românești. Rușine eternă


Comunicat AFDPR: premierul Cîțu a cauzat o RUȘINE uriașă statului român și PNL, partidul Brătienilor asasinați în temnițe. PNL batjocorește, insultă și compromite în mod premeditat memoria întregii rezistențe anticomuniste românești. Rușine eternă

Asociația Foștilor Deținuți Politici din România (AFDPR) explică pe larg și cu argumente pe înțelesul oricui, într-un comunicat oficial de presă, adevărata amploare a recentei monstruozități pe care au comis-o președintele Klaus Iohannis și executantul său obedient, premierul PNL Florin Cîțu, ahtiat de parvenire politică chiar dacă e nevoie, așa cum vedem, să se cațăre pe cadavre și să batjocorească memoria întregii rezistențe anticomuniste românești prin poliție politică și rescrieri ale istoriei. 

Ne referim la gigantica rușine națională comisă de Iohannis și Cîțu – personaje care reprezintă PNL la cel mai înalt nivel al statului român –, care s-au pretat să-l epureze din simbolica și apolitica funcție de subsecretar de stat pe domnul Octav Bjoza, președintele AFDPR, invocând calomnii și acuzații mizerabile, total false, care însă relativizează amplul genocid săvârșit de comunism în România, susțin că victimele NU ar mai fi victime și îi supune la poliție politică pe supraviețuitorii temnițelor și lagărelor de exterminare, discriminându-i grotesc. 

AFDPR atrage atenția asupra unui aspect pe care nimeni nu ar trebui să-l mai uite niciodată, și care va fi reamintit mereu și mereu la toate tipurile de alegeri din România și nu numai: PNL – partidul Brătienilor asasinați în temnițe, laolaltă cu numeroși național-liberali – este partidul care s-a pretat să facă acest act de o mizerie incalificabilă, act oficial al statului român – atenție! – care compromite mincinos, umilește și își bate joc de memoria rezistenței anticomuniste românești. Acesta este un adevăr indubitabil. 

De notat și că Cîțu a avut obrăznicia să-i dea lecții publice de democrație și de ce s-ar putea sau nu rosti domnului Octav Bjoza, fost deținut politic bătut și torturat în anchetele Securității genocidare. Asta spune totul despre intelectul și moralitatea lui Cîțu, care, fiind de o ipocrizie stupefiantă, mai are și impertinența de a-și cultiva o imagine de ”anticomunist”, ceea ce reprezintă  o nouă insultă. Cîțu s-a comportat ca un komisar URSS. 

Așa cum veți vedea în cele ce urmează, comunicatul AFDPR susține în totalitate punctele de vedere deja exprimate de domnul Octav Bjoza, puncte de vedere care au fost și sunt, întotdeauna, ale conducerii AFDPR.

Lovitura e cu atât mai mișelească și mai perfidă cu cât vine de la cei pe care îi consideri ‹ai tăi›”, subliniază sursa citată, ceea ce dă amploarea rușinii fără sfârșit pe care au comis-o Iohannis și Cîțu, care numai prin astfel de gesturi își pot explica propulsiile și carierele. 

”Prin gestul dumneavoastră, domnule prim-ministru al Guvernului României Florin-Vasile Cîțu, care ‹v-ați folosit prerogativele›, ați tăiat aripile singurului fost deținut politic încă apt să mai facă astfel de lucruri, anume să rostească adevărul și să practice iertarea!

Prin gestul dumneavoastră, domnule prim-ministru al Guvernului României, Florin-Vasile Cîțu, ați scris o pagină rușinoasă și neagră în istoria PNL, de peste 145 de ani, care va rămâne pentru totdeauna! 

Din mesajele și telefoanele primite de Președintele AFDPR, domnul Octav Bjoza a putut constata, însă, că o mare parte a liberalilor sunt în asentimentul său;

Cu toate acestea, domnule premier Florin-Vasile Cîțu, ce a făcut Președintele AFDPR, domnul Octav Bjoza, pentru România, va rămâne în istorie, ce ați făcut dumneavoastră, nu!”, se arată în comunicatul care clarifică toate minciunile și mizeriile revărsate de Cîțu, de o manieră cât se poate de stalinistă. 

Înainte de a vă prezenta în integralitate comunicatul AFDPR – ultima și singura instanță morală a țării ăsteia –, atragem atenția că tot dinspre PNL a venit, recent, ca o coterie, o nouă mizerie ordinară – ideea că domnul Octav Bjoza ar aduce prejudicii AFDPR și că, vezi Doamne, cei de acolo ar trebui să-l schimbe din funcție. 

Realizați ce mizerie? Adică nu-i de ajuns că l-au demis și l-au umilit cu minciuni și calomnii paralele cu istoria – acum tovarășii ar mai avea nevoie și de un pluton de execuție, ca să salveze imaginea partidului comunistoid PNL, pentru că numai un partid comunistoid și securistizat – plin de oportuniști venali – ar fi putut să se preteze la așa ceva. Le transmitem acestor personaje că domnul Octav Bjoza are întreaga susținere a tuturor foștilor deținuți politici din AFDPR și a organizațiilor aferente, plus a urmașilor tuturor acestora. Puciuri leniniste travestite-n revoluții să dați în partidul vostru comunist PNL, nu în AFDPR, unde nici n-ar fi posibile, fiindcă oamenii aceștia vă cunosc prea bine încă din anii ꞌ50. 

Podul.ro redă în integralitate comunicatul de presă al AFDPR. E o datorie de conștiință. Dacă nu-l veți găsi prin multe instituții de ”presă”, cred că intuiți motivul de unii singuri:

COMUNICAT

București, 17.03.2021: Asociația Foștilor Deținuți Politici și Victime ale Dictaturii din România, intrată în istoria recentă sub denumirea prescurtată AFDPR, face unele precizări referitoare la comunicatul nostru din data de 12.03.2021, urmat de „justificarea” domnului prim-ministru Florin Cîțu. „Ori vreți, ori nu, AFDPR a fost, este și va rămâne singura instanță morală din această țară”!

Referitor la comunicatul de presă al AFDPR, din data de 12.03.2021, respectiv la „justificarea” domnului prim-ministru al Guvernului României, Florin-Vasile Cîțu, se impun următoarele precizări:

  • Comunicatul reprezintă punctul de vedere al Comitetului Național de Conducere (CNC) al AFDPR și nu doar al Președintelui AFDPR, domnul Octav Bjoza;
  • Domnul prim-ministru al Guvernului României, Florin-Vasile Cîțu, dă o interpretare tendențioasă comunicatului AFDPR din data de 12.03.2021;
  • AFDPR nu contestă Holocaustul;
  • AFDPR nu acuză o etnie, indiferent care ar fi aceea, pentru un număr restrâns de nemernici;
  • AFDPR nu exclude existența unor sensibilități, dar vă rugăm să ne permiteți să le avem și noi pe ale noastre;
  • AFDPR rămâne fermă pe poziție: copiii nu trebuie să suporte consecințele faptelor comise de părinții lor;
  • Dacă ați cunoaște componența „Tribunalelor Poporului” sau „Tribunalelor Militare”, poate ați realiza de ce mulți dintre noi am fost declarați „criminali de război” sau „legionari”, fără a fi!
  • Noi suntem aceia care am suferit și n-o să ne aducem tocmai nouă vreun afront.
  • Domnul premier Florin-Vasile Cîțu afirmă în comunicatul său, cu referire la domnul Președinte al AFDPR Octav Bjoza: „O asemenea atitudine a unui demnitar al statului român este extrem de periculoasă pentru valorile democratice câștigate și apărate cu multe sacrificii în ultimii zeci de ani. Este o abordare incompatibilă cu statutul de membru al echipei noastre guvernamentale și de înalt responsabil al Guvernului României”, însă trebuie să subliniem că, dacă România ar fi avut demnitari de calibrul Președintelui AFDPR, România s-ar fi aflat astăzi în cu totul alt loc!
  • Îi reamintim domnului prim-ministru al Guvernului României, Florin-Vasile Cîțu, că AFDPR nu a acceptat să fim numiți în funcția de subsecretar de stat pe criterii politice, motiv pentru care am deținut-o timp de aproape 6 ani și jumătate;
  • Reprezentanți ai altor partide politice nu ne-au reproșat nimic în această perioadă, iar interpretarea tendențioasă a comunicatului, ca justificare a unei demiteri intempestive, reprezintă o lovitură cu atât mai mișelească și mai perfidă cu cât vine de la cei pe care îi consideri „ai tăi”;
  • Ați uitat că marii făuritori ai Marii Uniri au fost chiar liberalii, care au murit lângă noi în temnițele și lagărele de exterminare comuniste?
  • Ori vreți, ori nu, AFDPR a fost, este și va rămâne singura instanță morală din această țară!
  • Dintotdeauna, AFDPR a spus, a scris și mai ales a făcut, dând dovadă de respect, moralitate și demnitate;
  • Președintele AFDPR, domnul Octav Bjoza, face parte de peste 10 ani din conducerea Asociației Internaționale a Foștilor Deținuți Politici INTER-ASSO, reprezentând România, țară în care regimul comunist „ilegitim și criminal” a fost unul dintre cele mai dure și brutale din Europa comunizată;
  • Președintele AFDPR, domnul Octav Bjoza, a susținut peste 200 de conferințe, în care a propovăduit adevărul despre crimele săvârșite de comuniști, cu documente, fotografii și chiar obiecte, la care au participat peste 15.000 de elevi, studenți, profesori și alte categorii, atât în țară, cât și peste hotare, în Republica Moldova, Italia și Spania;
  • Domnul Octav Bjoza, Președintele AFDPR, despre care prim-ministrul Guvernului României, domnul Florin-Vasile Cîțu, afirmă, printr-un comunicat, că face o încercare de a pune „pe umerii comunității evreiești aducerea comunismului în România”, ceea ce ar fi „nu doar o încercare de a mistifica istoria, ci și un gest periculos pentru valorile democratice”, a avut și are prieteni evrei în temniță, în București, dar și în Israel! Domnul premier Florin-Vasile Cîțu uită sau poate nici nu cunoaște că niciunde în lume nimeni nu a sesizat o cât de mică atitudine antisemită din partea Președintelui AFDPR;
  • Toată viața, Președintele AFDPR, domnul Octav Bjoza, a apărat, aplicat și respectat adevărul și iertarea!
  • Prin gestul dumneavoastră, domnule prim-ministru al Guvernului României Florin-Vasile Cîțu, care „v-ați folosit prerogativele”, ați tăiat aripile singurului fost deținut politic încă apt să mai facă astfel de lucruri, anume să rostească adevărul și să practice iertarea!
  • Prin gestul dumneavoastră, domnule prim-ministru al Guvernului României, Florin-Vasile Cîțu, ați scris o pagină rușinoasă și neagră în istoria PNL, de peste 145 de ani, care va rămâne pentru totdeauna!
  • Din mesajele și telefoanele primite de Președintele AFDPR, domnul Octav Bjoza a putut constata, însă, că o mare parte a liberalilor sunt în asentimentul său;
  • Cu toate acestea, domnule premier Florin-Vasile Cîțu, ce a făcut Președintele AFDPR, domnul Octav Bjoza, pentru România, va rămâne în istorie, ce ați făcut dumneavoastră, nu!

Comitetul Național de Conducere al AFDPR

 

ASOCIAŢIA  FOŞTILOR  DEŢINUŢI  POLITICI

ŞI VICTIME ALE DICTATURII

DIN  ROMÂNIA

A.F.D.P.R.

ASSOCIATION  DES  ANCIENS  DETENUS  POLITIQUES  DE  ROUMANIE

FORMER  ROMANIAN  POLITICAL  PRISONERS  ASSOCIATION

Str. Mântuleasa nr. 10, 030554, Bucureşti, sector 3, ROMÂNIA, tel./ fax. 021-317.23.17

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.