VIDEO. Fostul manager de la „Victor Babeș”: „Bucureștiul mai mult ca sigur se va închide. Va fi un tsunami al infectărilor”


VIDEO. Fostul manager de la „Victor Babeș”: „Bucureștiul mai mult ca sigur se va închide. Va fi un tsunami al infectărilor”

Medicul Emilian Imbri, până la începutul acestei luni manager al Spitalului de Boli Infecțioase "Victor Babeș" din București, a avertizat că închiderea Capitalei este iminentă, pentru că situația a scăpat de sub control.  

Marți, incidența infectărilor în Capitală ajunsese la 4,24. Detalii AICI.

„Mai durează foarte mult. Trecem în anul următor cu mască. Va fi din ce în ce mai rău. Bucureștiul mai mult ca sigur se va închide. Va fi mai rău decât ce a fost. Vor fi pacienți mai mulți și cu simptomatologie mai gravă. Situația nu mai este sub control. Trebuie luate măsuri mult mai stricte, nepopulare. Va fi un tsunami al infectărilor. Nu mai e timp de șovăială. 

Noi nu ne mai gândim la ziua de azi, noi ne gândim, deja, la Paști. ”Vai de mine ce dezastru va fi că vom fi obligați, dar nu o să respectăm!”. Deja ai satisfacția că de Paști nu o să respecți. Nu ne gândim că sunt pline terapiile intensive, că sunt pline spitalele. Nu va fi o rezolvare să mărim numărul de paturi de la terapie intensivă la 2.000, de exemplu. În Italia, lucrurile s-au mai lămurit puțin pentru că au murit bătrânii. Acum vin la rând tinerii cu comorbidități. Ar trebui să colaboreze instituțiile între ele. Nu doar COVID există în România”a spus Emilian Imbri, marți seara, la TVR 1. Vezi video mai jos (de la minutul 28) 


Emilian Imbri a fost vreme de șapte ani manager al Spitalului Victor Babeș din Capitală, funcție pe care a părăsit-o la începutul acestei luni, pensionându-se. „Potrivit legii, nu mai aveam voie să fiu manager, deoarece la începutul lunii martie am împlinit 67 de ani”, a explicat Imbri recent pentru Libertatea. În prezent, manager interimar la „Victor Babeș”, unul dintre cele 19 spitale ale Primăriei Capitalei, este Simin-Aysel Florescu, fost director medical al instituției. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.