„Aripa Orban” îl atacă pe Florin Cîțu. Cel mai vocal - senatorul uselist Virgil Guran care a reușit să fenteze arestarea sa printr-o internare la psihiatrie


„Aripa Orban” îl atacă pe Florin Cîțu. Cel mai vocal - senatorul uselist Virgil Guran care a reușit să fenteze arestarea sa printr-o internare la psihiatrie

În ședința de luni a Biroului Național Executiv al PNL, unii dintre apropiații președintelui liberal Ludovic Orban au simțit nevoia să-și manifeste fidelitatea față de acesta, atacându-l pe colegul lor, premierul Florin Cîțu, pe motiv că cel ultim menționat nu ar fi tocmai apropiat de partidul ce l-a înscăunat la Palatul Victoria, lucru care deranjează și îngrijorează conducerea.  

Cel mai vocal a fost controversatul Virgil Guran, liderul grupului PNL din Senat, fost consilier al lui Orban în vremea în care acesta era șeful Guvernului.

În perioada în care l-a consiliat pe Orban, Guran a reușit să uimească opinia publică cu o declarație cel puțin bizară despre noul coronavirus. „O răceală este mai grea de dus decât virusul”, spunea Guran, adăugând că marea majoritate a oamenilor infectați cu coronaviurs nici nu simt că au virusul.  

Newsweek scria recent despre trecutul infracțional și traseismul obscen al lui Guran, un afacerist dubios care a fost la un pas de arestare în 2000, reușind să se salveze printr-o internare la psihiatrie. 

În anul 2000, Guran a fost trimis în judecată alături de patru complici, sub acuzația de fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual și evaziune fiscală.  Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj a emis atunci un mandat de arestare pe 30 de zile pe numele său. În anul 2003 a fost achitat în primă instanță, dar statul a făcut apel și în 2006 s-a rejudecat şi a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru fals, fals intelectual şi evaziune fiscală, scrie newsweek.ro. Guran a făcut apel la condamnare și, după nu mai puțin de 22 de amânări, a scăpat pentru că faptele s-au prescris. 

Presa a mai relatat că, pentru a scăpa de arestare, în 2000, actualul lider al senatorilor PNL s-a internat la un spital de boli psihice, de la Voila, de unde a plecat cu un certificat medical că ar suferi de astfel de afecțiuni. În plus, tatăl său a dat o declarație în care înştinţează Poliţia Cluj că din motive medicale, fiul lui nu poate da curs citaţiei, fiind internat într-un spital neuropsihiatric, având probleme care necesită tratament, a relatat Actualitatea Prahoveană. 

În 2014, Guran a plecat din PNL la grupul ALDE/ Partidul Conservator, dar în 2015 a revenit la liberali.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.