Nu sunt cuvinte noi


Nu sunt cuvinte noi

ci doar actualizate. Pe scurt: aflăm, dacă nu știam oricum, că dacă ai identitate religioasă, mai ales ortodoxă, ești ”medieval”, așa cum, dacă ai rezerve față de vaccin (neștiind pur și simplu care este mai bun, adică fără efecte anapoda) ești ”terorist”

Mă îngrijorează radicalizarea enunțurilor vocale sub cerul închis al unei societăți care, de un an, este ținută ostatecă de o clasă politică incapabilă să gestioneze criza sanitară. 

Da, problema este serioasă, cu implicații în toate domeniile: economie, educație, cultură, justiție, alimentație, colocvialitate, familie, vii și morți (de care nu mai ai cum să te desparți). 

Devenim, treptat, dar rapid, existențe cu prelungiri pe tastatură, postăm, ne certăm, milităm, ne indignăm și celebrăm comuniunea fragilă a prizei. Fără curent și, cu atât mai mult, fără internet – ce (ne-)am face? Șubrezenia naturii umane este atât de evidentă. La începutul Postului Mare, în doar câteva ore, să ne punem chestiunea salvării a ceea ce se mai poate salva. Nu, nu să plecăm din rețele, nici să sistăm abonamentele, nici să vedem, fără implicare, cum valul bădărăniei ne ajunge până la grumaz. 

Fragile și cenzurabile cum sunt, mediile de comunicare, cu toată zăpăceala pe care o întrețin, parcă tocmai pentru a ne descuraja, rămân ferestrele unei case în care, de un an încoace, suntem zidiți. Să le folosim cu mai mare atenție, cu discernământ/vigilență și, de ce nu?, cu recunoștință. 

Un sfat practic: să reacționăm la mesaje, postări și toate cele cu o zi întârziere. Să ne luăm timp, nu să fim furați de clipă. 

Comunicare bună!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.