Culmea nesimțirii și a cinismului: rusofilul Dodon se autopropune PREMIER. Pe fundal, Durleșteanu bate câmpii caraghios


Culmea nesimțirii și a cinismului: rusofilul Dodon se autopropune PREMIER. Pe fundal, Durleșteanu bate câmpii caraghios

Rusofilul, românofobul și socialistul Igor Dodon se autopropune șef al unui viitor guvern rezultat după alegeri parlamentare anticipate sau ordinare, în timp ce face totul pentru a menține R.Moldova în criză și a face imposibile alegerile anticipate.

Motivul? Așa cum relevă toate sondajele de opinie, dar și disperarea PSRM, în cazul unor alegeri parlamentare anticipate, rusofilii nu doar că își vor pierde majoritatea parlamentară și șansa de a face guvernul, dar ar pierde și jumătate din parlamentari, ceea ce îi motivează să se țină cu dinții de funcții de fotolii. 

De asemenea, pierderea majorității și a controlului guvernamental i-ar face să își piardă și oamenii de casă prin intermediul cărora călăresc justiția, ceea ce s-ar solda cu trimiterea lor în instanță și, foarte probabil, la Penitenciarul nr. 13. 

Propunerea de premier a găștii Dodon-Șor este controversata Mariana Durleşteanu, fost demnitar comunist cunoscut pentru obediență și pafarism. Un guvern al Rusiei condus de ea va lăsa R.Moldova fără finanțări externe, țara riscând să ajungă rapid în imposibilitatea de a plăti pensii și salarii, și asta în plină catastrofă umanitară Covid-19. Pe de altă parte, de remarcat și faptul că Durleșteanu bate câmpii public într-un mare fel, nimeni nereușind să înțeleagă ce vrea ea de fapt să transmită, într-o română stâlcită și aproximativă – detalii AICI.

De notat și faptul că adâncirea crizei Covid-19 se datorează guvernării rusofile și socialiste Dodon-Chicu, aceleași personaje reprobabile invocând acum pandemia pentru a scăpa de votul popular al alegerilor parlamentare anticipate – unica soluție care ar putea scoate R.Moldova din ampla criză în care se zbate, ducând la alcătuirea unei majorități parlamentare legitime care să ducă la emanarea unui guvern legitim, proeuropean și proromânesc. Altminteri, R.Moldova va rămâne o gubernie în captivitatea Estului. De unde nu vin niciodată bani, ci doar crize și probleme. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.