VIDEO Unionistul Octavian Țîcu cere Parlamentului și Guvernului din R. Moldova să solicite României elaborarea unui plan comun de depășire a pandemiei


VIDEO Unionistul Octavian Țîcu cere Parlamentului și Guvernului din R. Moldova să solicite României elaborarea unui plan comun de depășire a pandemiei

Deputatul unionist Octavian Țîcu cere Parlamentului și Guvernului Republicii Moldova să se adreseze instituțiilor României, pentru elaborarea unui plan comun de vaccinare a populației de pe malul stâng al Prutului, dat fiind că autoritățile de la Chișinău au eșuat lamentabil în gestionarea pandemiei și imunizarea cetățenilor, scrie Deschide.md.

Țîcu s-a adresat plenului Parlamentului de la tribuna centrală subliniind că ajutorul de la România este unica cale de depășire rapidă a pandemiei.

„Soluția va fi dacă noi, prin decizie de Parlament și de Guvern, handicapat așa cum este, să facem un apel către Guvernul și Parlamentul României cu privire la setarea unui plan comun de depășire a pandemiei. Toți au înțeles un lucru, vaccinarea este calea cea mai rapidă care ne poate absolvi de probleme. Zeci de mii de cetățeni moldoveni cu cetățenie română deja s-au vaccinat și stau pe platformele online din România, pentru a se vaccina”, a menționat Țîcu.

Acesta a detaliat și planul practic de imunizare a moldovenilor cu sprijinul României.

„Facem un apel comun și instituim centre comune de vaccinare în zonele de frontieră – Iași, Galați, Ungheni. Acestea să fie controlate de instituțiile românești și europene, pentru că voi nu știți a gestiona. Oricum vom ajunge să ne rugăm la statul român să ne dea excesul de vaccinuri și în cele din urmă din solidaritatea identitară nu o să ne lase să zdohnim, așa cum vreți voi”, a declarat Țîcu.


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.