Rusofilul și românofobul Igor Dodon recunoaște pe față că dorește învestirea unui guvern doar pentru a evita alegerile anticipate parlamentare, scrutin care s-ar solda cu un veritabil dezastru electoral pentru PSRM, Șor și ceilalți acoliți din Parlament.
Ce nu spune Dodon e că impunerea unui guvern socialist și manevrat de Moscova va cauza oprirea finanțărilor externe pentru R.Moldova, țara riscând astfel să ajungă în incapacitatea de a plăti pensii și salarii, în plină catastrofă umanitară Covid-19.
În cadrul ”emisiunii” sale online în care le răspunde aplaudacilor, Dodon a spus, potrivit Deschide.md:
„Dacă va fi învestit un guvern pe care l-am propus noi, doamna Durleșteanu, sau dacă va fi învestit un guvern care e susținut de altă majoritate parlamentară... [...] Am înțeles că se pune în discuție un guvern susținut din patru partide: PAS, DA (Platforma DA), PSRM, PDM. De aceea, dacă va fi învestit un guvern, alegeri anticipate nu vor fi. În cel mai bun caz în luna martie, aprilie anul viitor sau deja în 2023”.
În realitate, alegerile parlamentare anticipate reprezintă unica soluție de ieșire din grava criză politică de la Chișinău.
În același timp, acoliții lui Dodon din Parlament – oastea de strânsură care nu mai reprezintă votul cetățenilor, ci doar interesele corupților și ale Moscovei – își folosesc majoritatea pentru a comite cele mai mizerabile trocuri menite să-l spele pe unul dintre cei mai prolifici infractori de dincolo de Prut.
Potrivit unor surse citate de Deschide.md, deputații lui Șor și cei ai așa-zisei Platforme ”Pentru Moldova” vor vota astăzi în Parlament pentru numirea judecătoarei Nadejda Toma în funcția de vicepreședinte al Curții Supreme de Justiție, în schimbul unor favoruri. Jurnalistul Dumitru Ciorici susține că deputații respectivi vor susține candidatura Nadejdei Toma cu condiția ca Ilan Șor să primească unele favoruri pe dosarul aflat în derulare. El amintește că subiectul respectiv este în discuție din vara anului trecut. Amintim că Parlamentul urmează să decidă vineri în privința numirii în funcții de conducere a mai multor judecători.