Reacție demnă de ticăloșii ani '50. Un jurnalist cunoscut solicită public ca Vlad Voiculescu să fie anchetat de „procuratura militară” și „dat afară din Guvern cu picioare în dos”/ Premierul Florin Cîțu: „Subiectul e încheiat, transparența e importantă”


Reacție demnă de ticăloșii ani '50. Un jurnalist cunoscut solicită public ca Vlad Voiculescu să fie anchetat de „procuratura militară” și „dat afară din Guvern cu picioare în dos”/ Premierul Florin Cîțu: „Subiectul e încheiat, transparența e importantă”

În vreme ce jurnaliști de la cele mai credibile publicații de presă - Rise Project, Recorder, Pressone, Europa Libera, Libertatea, Dela0, Buletin.de București, Hotnews – se solidarizează pentru o corectă informare a publicului, adresându-i premierului Florin Cîțu o scrisoare deschisă comună pentru transparentizarea și deblocarea datelor referitoare la campania de vaccinare în contextul unui scandal național privind „vaccinările paralele” în centre cu circuit închis, unul dintre cele mai sordide personaje de televiziune, Silviu Mănăstire, de la B1TV, sare ca ars în apărarea castei privilegiaților.  

Într-un text copiat parcă din manualul stalinist de tortură și umilință, Mănăstire asmute procuratura militară să-și iasă din matca sa instituțională (procurorii militari nu anchetează civili) și să-l ia la întrebări pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, care ar fi comis un „incident de securitate națională” publicând cele 39 de locații exclusiviste în care se vaccinează doar organele, adică cei mai egali dintre egalii statului de drept. Mai mult, pseudojurnalistul Mănăstire, care ridiculiza recent investigațiile de presă ale Libertatea și Rise Project privind legăturile de afaceri dintre clanurile interlope și Primăria sectorului 4 (detalii AICI), spune că nu e suficient ca Vlad Voiculescu să fie anchetat de procurorii militari, DNA etc, ci ar trebui să fie și protagonistul unei procesiuni publice demne de anii 50 când „inamicii” puterii bolșevice abia instalate erau îndepărtați, reduși la tăcere și eventual trimiși după gratii cu „picioare în dos”. Redăm mai jos halucinanta instigare a lui Mănăstire care pornește de la o declarație recentă a controversatului ministru de Interne, Lucian Bode. Vezi declarația lui Bode AICI.

Între timp, pe surse se vehiculează că Florin Cîțu i-ar fi cerut președintelui USR, Dan Barna, retragerea din Guvern a lui Vlad Voiculescu.  

Într-o declarație publică oferită presei miercuri dimineață, premierul Florin Cîțu a precizat însă că nu există dezacorduri între el și Vlad Voiculescu „pe nici o temă”. „Ideea e că am fost sesizat și trebuie să dau o rezoluție de fiecare dată”, a precizat Cîțu când a fost întrebat despre inițiativa Ministerului Sănătății de a publica datele. „Subiectul e încheiat, transparența e importantă”, a mai spus premierul, 

Mănăstire, pe pagina de Facebook „Dosar de politician”:

„În mod normal, dacă am fi toți egali in fata legii, iar regulile s-ar aplica și miniștrilor USR atunci Vlad Voiculescu ar trebui anchetat de procuratura militară și/ sau de DNA. Apoi, dat afara din guvern cu picioare in dos, pe principiul: mars la ONG, ca ne-ai făcut de cacao!  

Din prostie și incompetenta/ necunoașterea procedurilor și a legii Voiculescu și slujitorii săi ONG-isti aduși la MS au publicat locații, adrese și informații despre vaccinarea personalului din serviciile de informații (ale Armatei și a celor de la SIE), așa cum rezulta din documentul de mai jos (pozițiile 2154 și 2148). Informatiile sunt însă mult mai generoase in sutele de pagini publicate cu zel progresis de micuțul stahanovist medical. 

Prins cu chilotii in vine, VoicuIescu a șters toate documentele excel de pe Facebook când i s-a spus ce rahat imens a făcut. Firește, documentele circula la liber pe net iar rahatul s-a extins proporțional cu situația tâmpită in care ne aflam ca țara. Râde de noi întreaga comunitate de “intelligence”, cum le place sereistilor wanabe sa spună. 

In mod cert, Voiculescu este un bolovan, expresie de pe vremea liceului meu, genul de prostănac fudul și egocentric care face de regula tâmpeniile din greșeala. Bun, bolovanul poate fi și vindicativ, aici însă Voiculescu a dat cu mucii in fasole grav ghidat fiind de nevoia lui bolnava de mediatizare, de a ieșit in fata cu ceva “pe vaccinare”. Vorba proverbului: nu te scărpina in ..., dacă nu te mănâncă! 

Ce este de făcut? 

Pentru ca este un incident de securitate naționala situația trebuie tranșata de Iohannis. Fie ii fac dosar penal lui Voiculescu și risca ruperea alianței, fie musamalizeaza povestea, pornind de la Iohannis, Citu și serviciile de informații in jos”. 

Alți jurnaliști și reprezentanți ai societății civile au interpretat declarația lui Bode într-o cu totul altă cheie, ironizându-l și contrazicându-l. 

Florin Negruțiu (Digi24/Republica.ro): „Dl. ministru Bode e deranjat că ministrul Voiculescu a publicat datele legate de testare şi de vaccinare. Spune că "nu e normal" să se afle adresele unde s-au vaccinat cei din structurile de apărare şi din servicii. Eu v-am spus că sunt interese mari, tovarăşi! Atâta aşteaptă străinii şi cyberteroriştii: să afle adresele de vaccinare ale jamesbonzilor noştri. Securismul ăsta din democrație are tot atâta noimă cum avea în comunism, când ne apăram de străinii care voiau să pună mâna pe planurile de producție de la IAS Belciugatele.  

În loc să spună cinstit că poporul se vaccinează prin reprezentanți, structurile inventează o poveste ridicolă despre siguranță națională la care unii care s-au uitat prea mult la filme străine au pus, mă scuzați, botul. 

Elena Calistru (preşedinte şi co-fondator al asociaţiei Funky Citizens): „Am stat niște zeci de ore deja cu nasul în acele excel-uri și pe bune dacă am văzut vreo adresă (e câmp de localitate și altul cu județul + denumirea centrului). Serios, unde naiba sunt acele adrese cu str, nr, etc? Și, dacă e legit și nu e nimic de ascuns în vaccinarea separată, atunci de ce ai face asta într-o clădire ascunsă?” . Vezi AICI ce conțin excel-urile în cauză. 

Silviu Sergiu (Podul.ro):L-au criticat în public la Vlad Voiculescu, i-au trimis controale pe cap, au interzis publicarea oricăror date despre vaccinare, au insistat că este nevoie de avize de la instituțiile de forță. Fix de la cei care-și vaccinează angajații pe șest, în disprețul oamenilor de rând.  O reacție pe care ar fi avut-o în comunism orice trepăduș care servea aparatul opresiv. Un reflex necondiționat de umilință față de reprezentanții Puterii subterane. 

Nu zice nimeni că ofițerii acoperiți ai serviciilor secrete, polițiștii înfiltrați în clanurile mafiote sau militarii cu statut special ar trebui să se vaccineze în văzul lumii. Eventual în blițurile aparatelor de fotografiat sau camerele de luat vederi ale dușmanilor, așa cum a redus la absurd ministrul de Interne. O paranteză: Lucian Bode este și el un membru al Castei privilegiaților. Obișnuiește să meargă cu girofar, pentru că este prea important să stea  în coloană. Din cauza asta, uneori accidentează oameni de rând.  

De la protejarea unor angajați cu activități speciale din sistemul de securitate națională, însă, și până la vaccinarea privilegiată a tuturor celor care lucrează în instituțiile de forță, eventual împreună cu rudele și prietenii, este cale lungă”. Restul textului AICI.

CITEȘTE ȘI: VIDEO. Vaccinarea paralelă. Frăția organelor securistoide. Ministrul esențialilor plagiatori, corupți și incompetenți, Lucian Bode, iese la atac, pe TVR, și spune de ce nu e bună transparența lui Vlad Voiculescu

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.