Actuala CRIZĂ politică, sanitară și economică din R.Moldova e provocată în mod premeditat de rusofilul Dodon și socialiștii lui, aliații lui Șor, care se tem că vor rămâne fără majoritate în viitorul Parlament


Actuala CRIZĂ politică, sanitară și economică din R.Moldova e provocată în mod premeditat de rusofilul Dodon și socialiștii lui, aliații lui Șor, care se tem că vor rămâne fără majoritate în viitorul Parlament

„PSRM va întruni joi Executivul politic, unde urmează să fie decis planul de acțiuni pentru salvarea țării din haosul politic, sanitar, social și economic în care se află”, anunță partenerii lui Șor din Parlament, potrivit Timpul.md.

Ce declară PSRM (9 martie  2021): „Blocajul instituțional creat de criza politică generată de Președinție, lipsa unui guvern funcțional, preocuparea unor conducători ai statului pentru interese electorale, fac ca țara să se afunde într-un haos în care vedem tot mai mulți oameni bolnavi, avem creșteri alarmante ale deceselor, blocaje economice și sociale, riscăm din nou să intrăm în lockdown. Toate acestea sunt generate de iresponsabilitatea unor politicieni și de unii conducători de instituții, care refuză dialogul și refuză să pună pe primul plan nevoile urgente ale cetățenilor și siguranța lor”

Ce declara Chicu la 23 decembrie 2020: Scopul demisiei este declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. „Este un obiectiv pe care l-am declarat prioritar pentru a aduce la normalitate țara”, a declarat Ion Chicu.

Acest parlament nu reprezintă rezultatul alegerilor. Trebuie dizolvat” a mai declarat GreceanîiAcelași lucru l-a afirmat și premierul Ion Chicu.

Ce declara Dodon în noiembrie 2020: „Parlamentul trebuie dizolvat și trebuie să aibă loc alegeri parlamentare anticipate. Cu cât mai repede, cu atât mai bine. Cum să declanșăm acest proces? Astfel încât următorul președinte ales să semneze decretul de dizolvare al Parlamentului. Vom propune măsuri legale despre cum poate fi declanșat acest proces. Rămân ferm pe ideea că componența Parlamentului nu reprezintă ceea ce au ales cetățenii la alegerile parlamentare”.

Constatăm că actuala criză politică, economică și sanitară este provocată EXCLUSIV de către Igor Dodon și socialiștii lui, aliați cu Șor, care se tem că vor rămâne fără majoritate în următorul Parlament.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.