Lockdown iminent: R.Moldova se afundă în CATASTROFA umanitară COVID-19, în timp ce rusofilii CRIMINALI Dodon, Durleșteanu și Șor blochează, în mod premeditat, instituțiile statului


Lockdown iminent: R.Moldova se afundă în CATASTROFA umanitară COVID-19, în timp ce rusofilii CRIMINALI Dodon,  Durleșteanu și Șor blochează, în mod premeditat, instituțiile statului

Foarte probabil, în R.Moldova va fi instituit un lockdown, în condițiile în care numărul cazurile de Covid-19 este într-o continuă creștere și nici nu dă semne de stabilizare, a anunțat Aureliu Ciocoi, premierul interimar.

El a subliniat și că grava situație reclamă discuții urgențe între deputați și Administrația Prezidențială pentru a se stabili o serie de măsuri și de acțiuni care să stopeze agravarea stării de fapt, care oricum degenerează de la o zi la alta, sistemul de sănătate al R.Moldova fiind suprasaturat în timp ce o mare parte a populației nu beneficiază de asistență medicală elementară. 

După ce a girat acest dezastru Covid-19, în complicitate cu ex-premierul Chicu, prin pafarism și inconștiență, fiind responsabil pentru moartea cu zile a numeroși moldoveni, rusofilul și românofobul Dodon menține acum în mod premeditat R.Moldova într-o amplă criză politică, paralizând instituțiile statului care nu mai pot coordona gestionarea pandemiei, ce iată că a explodat de-a lungul ultimei săptămâni. Asta pentru că Dodon și acoliții săi din PSRM nu sunt interesați de viața moldovenilor, ci de acapararea puterii, motiv pentru care se opun cu cinism și disperare unicei soluții care ar putea scoate R.Moldova din criză: convocarea alegerilor parlamentare anticipate.  

În aceste condiții, adâncirea premeditată a crizei și paralizarea cu bună știință a instituțiilor esențiale sunt acțiuni criminale, acțiuni la care sunt complici atât anti-românii din PSRM cât și propunerea acestora de premier: comunista Mariana Durleșteanu – în realitate, pionul prin care Dodon vrea să preia din nou frâiele guvernării cu scopul menținerii Basarabiei în capcana Estului. 

În R.Moldova ar putea fi instituit un lockdown, dacă numărul cazurilor de COVID-19 va fi în creștere în perioada ce urmează. Despre aceasta a anunțat premierul interimat Aureliu Ciocoi, potrivit Deschide.md. Acesta spune că e nevoie de discuții și cu deputații și administrația prezidențială, în acest sens, pentru a a nu agrava și mai mult situația în R.Moldova.

„Urmează să am o discuție cu Biroul Permanent al Parlamentului. Am tatonat foarte bine poziția administrației prezidențiale. Trebuie să facem o analiză minuțioasă a riscurilor în așa fel ca să nu agravăm și mai mult alde domenii din RM. Trebuie să facem acțiuni care pe de-o parte să diminueze răspândirea COVID-19, pe de altă parte să fim precauți în ceea ce privește neprejudicierea efectelor colatelare și a sistemului financiar”, a declarat Ciocoi în cadrul emisiunii Secretele Puterii de la Jurnal TV. 

Acesta a subliniat că, dacă săptămâna aceasta numărul de cazuri de infectări cu COVID-19 va crește, instituirea unui lockdown va fi inevitabilă. „După mine, el (N.R. lockdown-ul) deja este iminent. Dar repet, pentru asta e nevoie de o coagulare a tuturor puterilor în stat”, a precizat Ciocoi. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.