Igor Dodon o amenință la scenă deschisă pe Maia Sandu, președinte în funcție al R.Moldova, cu războiul total, rusofilul transmițându-i că dacă nu o va nominaliza pe comunista Mariana Durleșteanu în funcția de premier până la data de 9 martie, sau pe un alt personaj promovat de socialiștii românofobi, PSRM va trece, cităm, ”la un alt nivel de acțiuni”.
Fiindcă se teme teribil de votul popular, Dodon a mai anunțat și că PSRM nu va iniția mult-trâmbițatul referendum pentru demiterea Maiei Sandu. Pentru a-și ascunde frica, Dodon a insistat pe faptul că socialiștii nu și-ar mai dori funcția supremă în stat, ceea ce e de-a dreptul caraghios.
În condițiile în care niciuna din părți nu intenționează să facă un pas înapoi, este clar că R.Moldova se afundă cu rapiditate într-o amplă criză politică, care este dublată de un veritabil dezastru Covid-19, dezastru girat de haosul guvernării Dodon-Chicu.
Asta în condițiile în care majoritatea de strânsură din Parlament – păpușată de rusofilii și românofobii Igor Dodon și Ilan Șor – face totul pentru a evita organizarea de alegeri parlamentare anticipate, deși Legislativul de la Chișinău nu mai reflectă de mult timp voința poporului, actuala aritmetică parlamentară fiind rezultatul trocurilor și a traseismului politic.
Având în vedere contextul, convocarea alegerilor anticipate e unica soluție pentru ca Parlamentul să reprezinte voința moldovenilor de dincolo de Prut. Însă binomul Dodon-Șor nu e interesat de bunăstarea cetățenilor și de scoaterea R.Moldova din criza politică, ci sunt motivați doar de păstrarea pozițiilor deținute și, evident, de directivele venite de la Kremlin. Cum să accepte rusofilii alegeri anticipate dacă în urma unui astfel de scrutin riscă să își înjumătățească numărul de mandate parlamentare?
Mariana Durleșteanu reprezintă împingerea unui pion docil încă de pe vremea guvernării comuniștilor. Prin intermediul nominalizării ei la funcția de premier, mizând pe o mai veche decizie a Curții Constituționale, rusofilii intenționează să acapareze din nou, rapid și în totalitate, guvernul Republicii Moldova, evitând alegerile anticipate.
Dincolo de Prut circulă o serie de scenarii cel puțin interesante – unul dintre acestea susține că Mariana Durleșteanu ar fi acceptat să fie nominalizată pentru funcția de premier fără să știe (sau ignorând cu bună știință?) faptul că este susținută de mafia lui Șor și acum nu mai poate să facă pasul înapoi, probabil fiind amenințată. Măcar în linii generale, Mariana Durleșteanu ar trebui să fie conștientă că orice pas făcut acum în compania deloc selectă a lui Dodon și Șor poate reprezenta, într-un viitor nu tocmai îndepărtat, niște invitații la Procuratură.
În timp ce face jocul rusofililor și românofobilor (și pe cel al Kremlinului, evident, fiindcă de acolo e finalmente girată), Mariana Durleșteanu insistă că n-ar fi bani la buget pentru convocarea de alegeri parlamentare anticipate. Însă tovarășa nu spune nimic de faptul că un guvern PSRM ar însemna oprirea finanțărilor externe (FMI, UE, România) de care R.Moldova are nevoie disperată pentru a fi aptă să plătească salarii și pensii.
Ca de obicei, rușii vor da bani numai la televizor, NU și în realitate. Ultimii 31 de ani demonstrează cu prisosință asta.