Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova are un nou președinte: liberalul Adrian Dupu


Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova are un nou președinte: liberalul Adrian Dupu

Președintele PNL Diaspora - R. Moldova, Adrian Dupu, și-a încheiat mandatul de secretar de stat al Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor din România și a preluat funcția de secretar de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului României, scrie Deschide.md.

Astfel, acesta își propune să pună umărul la apropierea dintre cele două state și să promoveze proiecte care să întărească relația dintre cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului.

„Primăvara începe cu o nouă provocare. Mă simt onorat să preiau de astăzi funcția de secretar de stat al Departamentului pentru relația cu Republica Moldova. Mă bucur că voi avea ocazia să imi folosesc experiența pe care am acumulat-o în Republica Moldova pentru a putea pune umărul la apropierea dintre cele două state. În această perioadă dificilă pentru întreaga lume, este mai important ca niciodată ca România să fie aproape de Republica Moldova și să promoveze proiecte care să întărească relația deosebită dintre cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului. Sunt foarte multe de făcut, provocările sunt pe măsură, iar angajamentul meu va fi total”, a scris Adrian Dupu pe pagina sa de Facebook.  

Dupu vine în funcția de secretar de stat al DRRM în locul Anei Guţu, fost deputat în Parlamentul R.Moldova, prim-vicepreşedinte al Partidului Unităţii Naţionale.

Adrian Dupu este originar din Iaşi, România. A activat timp de șase ani în Guvernul Germaniei. A deținut funcția de secretar de stat din Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor în Guvernul României. Este absolvent al unui MBA la una dintre cele mai prestigioase facultăți de business din Germania, EBS Business School, fiind primul român care a studiat acolo.

La alegerile prezidențiale din România, Klaus Iohannis a câștigat în Republica Moldova un scor uriaș, de 97%, în urma campaniei electorale care a fost coordonată în stânga Prutului de Adrian Dupu.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.