Bugetarul fabulos de bogat Ionuț Nasleu, fost director la Piețe SA și adversar declarat al lui Dominic Fritz, a fost reținut pe Aeroportul Otopeni


Bugetarul fabulos de bogat Ionuț Nasleu, fost director la Piețe SA și adversar declarat al lui Dominic Fritz, a fost reținut pe Aeroportul Otopeni

Ionuț Nasleu, 50 de ani, fostul director de la Piețe Timișoara, care a reacționat cu nenumărate amenințări și jigniri publice înainte după ce a fost demis de primarul Dominic Fritz, a fost reținut pentru 24 de ore, fiind surprins pe Aeroportul Otopeni, în timp ce încerca să plece din România cu o cursă spre Istanbul. Nasleu, adversar declarat al edilului Timișoarei, este vizat într-un dosar de ameninţare şi şantaj deschis ca urmare a plângerii depuse de doi jurnaliști, relatează publicația locală Debanat. 

De pe Aeroportul Otopeni, acesta a fost preluat de un echipaj de poliție și dus până la Sibiu, de unde a fost preluat de poliţiştii timişoreni. În urma audierii sale, procurorul de caz a decis reţinerea lui Ioan Nasleu pentru 24 de ore, sub acuzația de șantaj. 

Fostul liberal este cercetat într-un dosar de şantaj şi ameninţare, în urma plângerii făcute de jurnaliştii Dragoş Boţa (Pressalert.ro) şi Iulia Boţa (Debanat.ro). 

„Da. I-am făcut plângere penală lui Ioan Nasleu pentru șantaj și amenințare. După ce ani de zile a lansat tot felul de calomnii despre noi în spațiul public, ne-a dat în judecată și a pierdut, Nasleu a trecut la nivelul următor – șantajul. Când i-am cerut un punct de vedere, răspunsul a fost un mesaj de amenințare pentru amândoi. Ni s-a transmis că dacă publicațiile noastre, pressalert.ro și debanat.ro, vor continua să scrie despre ce face va face publică o pretinsă înregistrare compromiţătoare. Cum nu exisă nimic de acest fel și pentru că amândoi nu putem accepta ca viața noastră și activitatea profesională să fie negociată, am decis să facem ce este firesc și normal – să sesizăm autoritățile statului”, au transmis Iulia și Dragoș Boța (de la publicațiile debanat.ro, respectiv pressalert.ro).  

Fostul director de la Piețe SA a ajuns sub escorta polițiştilor la sediul IPJ Timiş şi a fost audiat de către cei de la Investigații Criminale. În urma audierii sale, procurorul de caz a decis reținerea lui Ioan Nasleu pentru 24 de ore, acesta fiind acuzat de şantaj. 

”Prostul de Fritz, îmi cere demisia, dar sa explice ca e depasit, sa susțină P.S. Mă întreb, când a fost sincer dl primar – când m-a lăudat că am găsit soluții pentru piețari în perioada când aceste spații erau închise, sau acum, când îmi cere, din nou, demisia. Să profiți de acest nefericit accident pentru a cere demisii și demiteri ca să îți ascunzi neputința, asta da tehnică de influencer mediatic!”, a scris Nasleu pe Facebook când primarul Fritz l-a acuzat de incompetență și i-a cerut demisia în urma unui incendiu produs într-o piață timișoreană.  

În iuie 2020, tion.ro scria că Nasleu a reușit din salariul de consilier al fostului primar Nicolae Robu și fost director la Piețe Timișoara să-și achiziționeze un apartament în Florida în valoare de sute de mii de dolari. De altfel, Nasleu nu ascunde deloc nivelul de trai uimitor pentru un angajat la stat și postează adesea pe Facebook imagini din călătoriile sale prin lume.  

Trecut la liberali de la PRM, Nasleu a fost acuzat și de antisemitism, toamna trecută, după ce pe pagina sa de Facebook i-a atacat virulent într-o postare pe Klaus Iohannis și Dominic Fritz: „Am obosit de Iohannis, urăsc trădătorii, importatorii de spioni. Îmi este dor de traci. Ne-am falsificat și manualele de istorie, în cărți i-am bătut pe toți! Real, i-am trădat pe toți și am plătit tribut. (...) De ce toți candidații și așa zis învingători au nume de evrei? Păcat că în SRI există Diviziunea A, apărarea Constituției… Unde sunteți colegii mei, să apărăm Constituția. Unde sunt Bănățenii demni? Au ajuns să ne conducă homosexualii? Va place? Ar trebui să se desființeze SRI! Au învins serviciile secrete externe…”. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.