VIDEO Ramona Strugariu, discurs de impact în PE contra interzicerii avortului în Polonia: Sunt nepoata uneia dintre acele "vrăjitoare" pe care ei nu le-au putut arde!


VIDEO Ramona Strugariu, discurs de impact în PE contra interzicerii avortului în Polonia: Sunt nepoata uneia dintre acele "vrăjitoare" pe care ei nu le-au putut arde!

Polonia a interzis aproape în totalitate avortul, în urmă cu două săptămâni, odată cu publicarea în Monitorul Oficial a hotărârii Tribunalului. Singurele excepții admise sunt în cazul sarcinilor rezultate după un viol sau un incest ori atunci când viaţa mamei este în pericol.

Europarlamentarii au dezbătut, marți, 9 februarie, decizia Tribunalului constituțional din Polonia de a interzice aproape în totalitate avortul. Eurodeputata USRPLUS Ramona Strugariu a susținut un discurs de impact, subliniind că provine din România, o țară care a cunoscut, în perioada comunistă, efectele teribile ale interzicerii avortului și, de altfel, chiar ea este "nepoata unei femei care a suferit teribil pentru că nu a avut de ales".

"Provin dintr-o țară în care mii de femei și-au pierdut viața în timpul regimului comunist pentru că nu au avut altă opțiune. Sunt nepoata unei femei care a suferit teribil pentru că nu a avut de ales. M-am născut și am crescut în această țară. Dar mai târziu, această țară a evoluat pentru ca eu să devin o femeie liberă. Dacă dl. Kaczynski sau apropiații săi s-ar fi confruntat cu vreun avort, ar fi înțeles că respectiva decizie nu va fi ușor de luat. Este fără îndoială una dintre cele mai dificile decizii de luat în căutarea unei vieți mai sigure și mai demne. Orice femeie are dreptul la o astfel de viață, la astfel de decizii, să hotărască de una singură pentru viitorul ei. Orice lider care nu înțelege asta, nu aparține acestui secol, Uniunii Europene și comunității noastre de valori. Sunt alături de voi, stimate doamne ale Poloniei. Și da, și eu sunt nepoata uneia dintre acele "vrăjitoare" pe care ei nu le-au putut arde", a zis Ramona Strugariu. 


Reiterăm că redacția Podul.ro a luat legătura în luna noiembrie 2020 cu mai multe femei din Polonia care au expus pe larg efectele negative ale interzicerii aproape în totalitate a avortului. Poate cea mai gravă consecință a acțiunii guvernării PiS este cea a faptului că femeile care nu își permit să călătorească pentru a face avort în altă țară își vor pune viața în pericol încercând tot felul de metode neconvenționale, precum româncele în perioada comunistă. 

CITIȚI ARTICOLUL INTEGRAL: Reacții din Polonia privind ultima inițiativă anti-avort: "Viața femeilor sărace e pusă-n pericol!"

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.