VIDEO. Șandramaua AUR scârțâie din toate încheieturile. Tensiuni între „luptătorul” stradal George Simion și aripa ortodoxă a AUR după excluderea țipătoarei Șoșoacă. „George e șocat de ceea a făcut colegul său Claudiu Târziu”


VIDEO. Șandramaua AUR scârțâie din toate încheieturile. Tensiuni între „luptătorul” stradal George Simion și aripa ortodoxă a AUR după excluderea țipătoarei Șoșoacă. „George e șocat de ceea a făcut colegul său Claudiu Târziu”

Chiar înainte de a fi exclusă oficial din formațiunea căreia i-a ridicat procentele la alegerile parlamentare dacă ar fi să judecăm după scorul ridicol obținut de AUR la locale, Diana Șoșoacă l-a acuzat public, pe pagina sa de Facebook, pe liderul senatorilor AUR, controversatul Sorin Lavric, de misoginism povestind că și el a solicitat să i se închidă microfonul în timp ce senatoarea „dezvăluia”, pe un ton ridicat, cum ucide vaccinul Pfizer „poporul român”.  

Ulterior, la RTV, Șoșoacă a povestit că Lavric chiar a fost la un pas s-o lovească „ridicând palma”. Detalii AICI. Nici pe Claudiu Târziu, copreședinte al AUR și un apropiat al BOR, nu l-a menajat afirmând că nu a făcut mai nimic în campania electorală pentru parlamentare, tot greul fiind dus de ea și George Simion. Mai mult, Șoșoacă susține că Simion, care este „un om foarte ok”, „un luptător”, nu un conformist discret ca Târziu, ar fi fost șocat de cele întâmplate în Senat și în partid.  

"El (George Simion) nu a fost de acord. M-a rugat la telefon să nu fac un pas greșit. I-am spus că îmi pare rău, dar eu nu pot să stau într-un loc în care mi se pun cătușe și botniță. (…) George nu își dorește ca AUR să fie ca celelalte partide. George a fost întotdeauna un luptător. Astăzi probabil e șocat de ceea ce a făcut colegul său Claudiu Târziu. Eu pe Claudiu Târziu și pe Sorin Lavric nu i-am văzut niciodată în campania electorală. Haideți să fim serioși și să dăm cărțile pe față. De la mine minciună nu veți vedea niciodată", a povestit senatoarea pe a cărei pagină de Facebook curg comentariile împotriva celor care au decis excluderea sa din AUR.  

În vreme ce George Simion nu a comentat în niciun fel excluderea Dianei Șoșoacă despre care spunea recent că „este foarte spontană și vocală”, fără a avea altceva să-i reproșeze, Claudiu Târziu și Sorin Lavric au acaparat, miercuri seară, posturile de televiziune cu declarații contra fostei lor colege.  

Am încercat să o determinăm să se adapteze la stilistica AUR, dar se pare că există o incompatibilitate. Evenimentul de astăzi a umplut paharul. Doamna Șoșoacă nu a înțeles că fiecărui parlamentar îi este atribuit un anumit număr de minute pentru declarație. A continuat, deși depășise foarte, foarte mult timpul alocat (…) S-a întâmplat că domnul Lavric a rugat-o să meargă la locul său după ce i se tăiase microfonul, iar ea a continuat să vocifereze. Este un episod pe care nu trebuie să îl tratăm cu mai mult importanță decât are. E un episod care s-a adăugat la multe altele. Doamna Șoșoacă nu se poate integra într-o echipă, am încercat. Să nu exagerăm aportul doamnei Șoșoacă în mica izbândă pe care a obținut-o AUR. Nu este factorul determinant al victoriei AUR. Nu avea o notorietate atât de mare, încât să fie decisivă în rezultat obținut de AUR. A avut aportul ei, sigur, dar să păstrăm proporțiile. Foarte mulți membri AUR au muncit pe brânci”, a spus Târziu la B1TV. 

„Ne-a insultat, spunând că cine suntem noi să îi spunem ei ce să facă. Asta e structura ei, certăreață, virulentă. Ea, prin prisma profesiei, a fost învățată să meargă până în pânzele albe cu cearta, știind că oamenii cu bun simt cedează și așa am procedat și noi, am încercat să lăsăm de la noi. Dar astăzi ne-a insultat atât de mult, încât ne-am dat seama că nu se poate continua așa. (…) 

L-am sunat și pe George Simion și a fost imediat de acord. Am strâns grupul de senatori AUR, le-am spus. Știu foarte bine toți cine este Diana Șoșoacă, ce structură are, colerică, emană numai energie negativă. Nu am mai putut. A continua cu ea în AUR înseamnă a compromite formațiunea pe termen lung. (…) 

Am vorbit cu Biroul Central, forul de conducere la nivel național. S-a votat. Toți au fost de acord cu excluderea. Așa că, doamna Șoșoacă nu mai este membru al partidului, ea va rămâne senator. Dar va fi singură, nu va mai sta în rândul de bănci AUR, îi vom retrage sprijinul din toate comisiile. La una era chiar președinte, la comisia pentru abuzuri. De acum încolo va fi singură, arătându-ne nouă cât de mici suntem în comparație cu ea, Mântuitorul lumii”, a precizat și Sorin Lavric pentru Digi24. 

Nu este prima oară când declarațiile publice ale lui Târziu, reprezentantul Bisericii Ortodoxe în AUR, le acoperă pe cele ale lui Simion, un alt caz evident în care cei doi au susținut lucruri diferite fiind relația cu Bobby Păunescu, controversatul magnat și cineast care a apărut pe 6 decembrie la sediul AUR pentru a se bucura de scorul obținut de alianță la parlamentare. În vreme ce Târziu a negat orice relație AUR-Bobby Păunescu, ba chiar a acuzat că acesta a intrat în poză fără acordul lor, Simion a admis că este în relații apropiate cu patronul postului de televiziune B1. Detalii AICI

Sorin Lavric nu are ce căuta în AUR. Aduceți-vă aminte scandalul cu misoginismul. Mie mi se pare mult mai de luat în considerare decât o eventuală petrecere pentru că toată lumea a fost de acord, a spus foarte bine ai făcut pentru că în sfârșit se merge spre normalitate. Eu special am dat acele zece minute. Dar ceea ce a făcut Sorin Lavric...și a fost dat afară și din Uniunea Scriitorilor. Probabil că i-a deranjat notorietatea mea, dar, nu vă supărați, eu mi-am construit notorietatea prin muncă prin procese, acțiuni, prin care am reușit să stopăm aceste măsuri care încalcă Constituția României. Oamenii nu uită! (…) Sunt presiuni foarte mari să plec de la Comisia de abuzuri (din partea tuturor partidelor politice). Singurul care a fost de acord cu ce fac a fost George Simion. Deja am intrat pe drept de proprietate, pe defrișări, penitenciare și probabil de asta se dorește să plec...Deci eu chiar fac cercetare. Nu am 20 de ani de avocatură degeaba. Dacă plec, nu pierd io. Pierde poporul român....”, a mai spus senatoarea Șoșoacă într-un live realizat de Adriana Bahmuțeanu.  


CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV. AUR are și organizație de femei. Șefa acesteia, absolventă de Teologie, conduce o firmă de protecție și pază și este prietenă la cataramă cu controversatul Antonio Andrușceac (ex-USR)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.