FOTO Trupele de ocupație ale Rusiei au blocat doi jurnaliști basarabeni în satul Gura-Bâcului. ABUZURILE separatiștilor Moscovei


FOTO Trupele de ocupație ale Rusiei au blocat doi jurnaliști basarabeni în satul Gura-Bâcului. ABUZURILE separatiștilor Moscovei

Soldații unui post al trupelor rusești de ocupație au blocat azi trecerea jurnaliștilor TV8 Viorica Tătaru și Andrei Captarenco (realizatorii emisiunii ”Dincolo de Nistru” / ”Река без границ”) la trecerea de pe Nistru în satul Gura-Bâcului și le-au cerut să șteargă toate imaginile filmate, anunță TV8.md.  

Confruntându-se cu acest abuz, jurnaliștii au chemat poliția și au solicitat intervenția Comisiei Unificate de Control. 

„Suntem pe teritoriul Republicii Moldova. Stăm blocați la trecerea de pe Nistru în satul Gura-Bîcului de către așa-zișii pacificatori. Patru oameni înarmați ne-au blocat automobilul și ne-au cerut să ștergem ceea ce am reușit sa filmăm sau să predăm tehnica și noi să ne predăm. Așteptam intervenția poliției și a CUC-lui”, a explicat Viorica Tătaru.

Unul dintre soldați a spus că are instrucțiuni pe care le respectă și a avertizat că este ilegal să filmeze.

Anterior, pe 21 iulie 2020, în timp ce se afla în preajma localității Molovata Nouă pentru a documenta un articol referitor la veteranii de război, jurnalista Viorica Tătaru a fost intimidată de un militar al trupelor detașate în cadrul posturilor de securitate de pe Nistru.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.