Cioloș dă de înțeles că Berbeceanu are șanse să rămână în funcția de prefect al Capitalei: "Nu înțeleg unde se grăbește să plece"


Cioloș dă de înțeles că Berbeceanu are șanse să rămână în funcția de prefect al Capitalei: "Nu înțeleg unde se grăbește să plece"

Copreședintele USRPLUS Dacian Cioloș a dat de înțeles, marți seară, că există posibilitatea ca Traian Berbeceanu să rămână în funcția de prefect al municipiului București. Cioloș a precizat că nu are în vedere doar criterii de selecție ce țin de apartenența politică a prefectului Capitalei. 

"Am văzut că domnul Traian Berbeceanu și-a luat la revedere de la funcția de prefect, după negocierile politice în care s-a stabilit unde numește prefecți fiecare partid din Coaliția de guvernare. Eu știu că e un om care nu fuge la greu, așa că nu înțeleg unde se grăbește să plece 🙂

Lăsând gluma la o parte, situația în care ne aflăm presupune ca în funcții publice cu o responsabilitate mare să fie oameni competenți, care au demonstrat că știu ce au de făcut și e nevoie de multe ori și de continuitate. Chiar dacă numirea în funcția de prefect la București revine PLUS, asta nu înseamnă că avem în vedere doar criterii de partid, ci în primul rând urmărim competența și asumarea unor obiective, respectul pentru muncă și empatia", a zis Cioloș. 

Reiterăm că deputatul PNL Cristian Băcanu a lansat un apel în urmă cu câteva ore către colegii de coaliție din USRPLUS să ia decizia de a-l păstra pe Traian Berbeceanu în funcția de prefect al municipiului București. În schimb, Traian Berbeceanu anunțase pe Facebook că va fi revocat din funcția de prefect al Capitalei, spunând că este o decizie firească cu caracter politic.

MAI MULTE DETALII: Un deputat PNL lansează un apel către USRPLUS: "Sper că NU îl vor destitui pe Berbeceanu. Bucureştiul îl merită"

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.