Victorie uriașă pentru filosoful Gabriel Liiceanu împotriva lui Mihai Gâdea și postului Antena 3. Instanța i-a dat câștig de cauză!


Victorie uriașă pentru filosoful Gabriel Liiceanu împotriva lui Mihai Gâdea și postului Antena 3. Instanța i-a dat câștig de cauză!

Filosoful și scriitorul Gabriel Liiceanu a câștigat procesul intentat lui Mihai Gâdea și postului de televiziune Antena 3, patronat de Dan Voiculescu, colaborator al fostei Securități. Mai mult, Liiceanu trebuie să primească daune morale de 1.000 de euro, conform sentinței judecătorești, citate de publicația ziare.com.

Decizia a fost dată în prima instanță de Tribunalul București și poate fi contestată cu apel. Este vorba de un proces de acțiune în răspundere delictuală, care a fost deschis de Liiceanu în noiembrie 2019. 
 
"Admite în parte acțiunea. Obligă pârâţii în solidar la plata către reclamant a sumei de 1000 euro daune morale. Obligă pârâţii în solidar la plata către reclamant a sumei de 1000 lei cheltuieli de judecată. Cu apel în termen de 30 zile de la comunicare, apel care se va depune sub sancţiunea nulităţii la tribunal”, se arată în soluția pe scurt publicată pe portalului instantelor. 

Gabriel Liiceanu a fost denigrat sistematic la Antena 3, mai ales după momentul în care a avut o serie de poziții publice contra deciziei CCR care l-a determinat pe președintele Klaus Iohannis să o revoce pe Laura Codruța Kovesi de la șefia DNA. (sursa: ziare.com)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.