Comuniștii chinezi, ținuți departe. Premierul Florin Cîțu se delimitează de abordarea Germaniei


Comuniștii chinezi, ținuți departe. Premierul Florin Cîțu se delimitează de abordarea Germaniei

Premierul României Florin Cîțu a declarat miercuri, 20 ianuarie, în emisiunea jurnalistului Tudor Mușat, la Europa FM, că politicile actualei guvernări în plan extern vor fi de a ține China cât mai departe de România. 

Moderator: Urmăm filosofia granzilor din UE, Germania să zicem, de a dezvolta relații cu China sau păstrăm în continuare distanța? Ultimul an a fost unul de distanțare. 

Cîțu: Păstrăm distanța. 

Moderator: E mai bine așa? 

Cîțu: Este ceea ce eu am observat ca ministru al Finanțelor Publice să avem o orientare puțin diferită și avem obiective diferite. Este filosofia noastră. 

Moderator: Ține doar de faptul că la Casa Albă exista un președinte care s-a angajat în războiul acesta comercial? Așteptăm să se schimbe ceva sau pur și simplu e filosofia noastră? 

Cîțu: E filosofia noastră în acest moment. Nu are nicio legătură cu ceea ce se întâmplă la Casa Albă. Cred că este un mod sănătos de a dezvolta România în perioada următoare. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.