EXCLUSIV Antreprenorul Ștefan Voloșeniuc cheamă partidele la o discuție aplicată despre marile probleme ale Diasporei, segment ignorat de toate guvernările. De ce s-a întâlnit cu George Simion


EXCLUSIV Antreprenorul Ștefan Voloșeniuc cheamă partidele la o discuție aplicată despre marile probleme ale Diasporei, segment ignorat de toate guvernările. De ce s-a întâlnit cu George Simion

Antreprenor de succes și membru al Partidului Conservator din Marea BritanieȘtefan Voloșeniuc – fost candidat independent la Senat, în circumscripția Diaspora – explică, în exclusivitate pentru Podul.ro, că intenționează să organizeze o serie de întâlniri cu toate forțele politice autohtone, în măsura în care liderii acestora își manifestă deschiderea și disponibilitatea, pentru a discuta în mod aplicat marile și numeroasele probleme ale Diasporei.

Anunțul vine după ce Voloșeniuc s-a întâlnit, recent, cu George Simion, șeful AUR, la Parlament, fapt care a suscitat o serie de nedumeriri și semne de întrebare, pe care antreprenorul le clarifică acum, punctual, accentuând necesitatea dialogului pe marginea problemelor Diasporei, un important segment uman ignorat de toate guvernările de până acum. 

Vă prezentăm comentariile lui Ștefan Voloșeniuc: 

”Întrucât am stârnit, fără să intenționez, o furtună într-un pahar cu apă, aș vrea să le răspund tuturor acelora care m-au acuzat și m-au criticat (unii în termeni colorați, pe care vă asigur că nu-i merit) pentru simplul motiv că am schimbat câteva cuvinte, la Parlament, cu George Simion, președintele AUR. 

Nu am făcut vreun secret din această întrevedere – am anunțat-o aici, public. Cine mă cunoaște personal sau îmi urmărește postările și luările de poziție e imposibil să nu știe că am fost și sunt un om al dialogului care a preferat întotdeauna cuvintele în locul ușilor închise. Vă încredințez că așa voi rămâne mereu, cu fiecare dintre voi, indiferent de ce vor spune unii sau alții. 

Știți, de asemenea, că sunt un om preocupat de problemele românilor din Diasporă, și asta nu de ieri, de azi, eu fiind doar unul dintre ei, dintre românii ”de dincolo”, fapt care m-a motivat să mă implic în politică, mereu de pe poziții independente. Vă asigur că statutul de independent este unul dintre cele mai de preț lucruri pentru mine și sunt hotărât să merg în continuare pe drumul meu, să construiesc pentru viitor și să fiu consecvent cu principiile, valorile mele. Rămân independent, fiți convinși de asta. Dacă aș fi vrut cumva să ajung senator sau deputat din partea unui partid politic, aș fi putut asta fără probleme, oferte au fost destule, și aici mă refer la partide de prim rang. 

Menționez că discuția mea cu George Simion s-a axat, exclusiv și aplicat, doar pe tratarea unor probleme punctuale care îi vizează pe românii din Diaspora. Cu excepția unor mici nedumeriri personale, întrebările pe care i le-am adresat mi-au fost adresate și mie, de români din Marea Britanie sau de pe alte meridiane, și cred că e important să ne ascultăm semenii, oriunde s-ar afla. Ne place sau nu, AUR a fost votată de sute de mii de români din țară și de peste hotare – acum, ce să facem, să rupem orice pod cu oamenii aceștia, să închidem ochii la problemele și la doleanțele lor?! Ca diasporean și ca român vă spun că o astfel de atitudine ar fi greșită. Așa cum am discutat cu George Simion, voi discuta mereu cu toate forțele politice din România care își manifestă deschiderea și preocuparea pentru problemele Diasporei.

Desigur, am spus-o și o repet: eu sunt membru al Partidului Conservator din Marea Britanie, sunt un om de dreapta cu vederi conservatoare. Rămân deschis la orice dialog constructiv și consider că pozițiile politice diferite ale diverselor partide și ale liderilor lor nu ar trebui să ducă la ignorarea problemelor unui număr mare de români, altminteri putem avea o surpriză foarte, foarte mare în 2024. Gândiți-vă puțin și îmi veți da dreptate. Așa că haideți să dialogăm între noi, cu onestitate și în interesul românilor, nu să sudăm ușile și să înghițim cheile. Asta facem de mai bine de 30 de ani și efectele le vedem cu toții”. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.