UPDATE
După postarea publicată pe Facebook, președintele CJ Cluj, Alin Tișe, a avut o nouă ieșire publică prin care a criticat aspru conducerea PNL. Într-o declarație pentru ziare.com, Tișe a precizat că ia în calcul să își dea demisia din funcțiile publice pe care le ocupă în cazul în care PNL nu se va reforma.
"Atât președintele cât și cei din Biroul Național care i-au girat ar trebui să demisioneze, dar eu cred că nu vor face acest lucru. Cred că situația se va regla abia la următorul Congres. Mă întreb ce facem până atunci. Ce vom face cu așteptările oamenilor? Ce vom face cu partidul care în momentul ăsta e debusolat?
Eu iau în considerare să îmi dau demisia din toate funcțiile pentru că eu m-am băgat în politică pentru a face ceva pentru oameni. Dacă văd că nu se poate face acest lucru, prefer să renunț. Ce o să le oferim copiilor noștri dacă vom continua în această direcție?", a spus Tișe.
Totodată, Tișe și-a exprimat nemulțumirea în legătură cu unele persoane promovate de PNL în diverse funcții, iar în acest sens a punctat că există miniștri în Guvernul Cîțu care nici măcar nu știu să citească un buget.
"PNL trebuia să promoveze în funcții persoane competente. Un om cu valoare politică inferioară nu mă poate conduce pe mine. Un om care nu a participat la nicio bătălie electorală sau care a pierdut la alegeri nu poate să conducă un partid. Ierarhia în interiorul partidului ar trebui făcută în funcție de rezultatele electorale.
Mai mult de atât, trebuie promovate persoane pe criterii meritocratice. Avem miniștri în actualul guvern care nu știu să citească un buget. Îmi doresc un partid care realmente să facă ce spune. Din păcate, oamenii au ajuns să creadă că dacă vine cineva de la un partid este incompetent. Asta pentru că multe persoane incompetente au fost promovate în funcții", adăugat președintele CJ Cluj. (citiți AICI declarațiile complete)
ȘTIREA INIȚIALĂ
Primarul Clujului, Emil Boc, a avut marți o ieșire publică prin care încearcă să calmeze spiritele în PNL după ce Rareș Bogdan și Robert Sighiartău i-au cerut demisia lui Ludovic Orban de la șefia partidului. Boc a precizat că trebuie să înceteze ieșirile publice ale membrilor de partid despre disputele interne din PNL și, totodată, a menționat că formațiunea politică are nevoie atât de Ludovic Orban, cât și de Rareș Bogdan, respectiv Robert Sighiartău.
"PNL este un partid viu, dinamic și este firesc să existe puncte de vedere din interior exprimate în exterior. Până la un punct însă. Continuarea lor e nefirească, păguboasă. Trebuie să rămână în partid. Vom avea un congres unde trebuie să fie o competiție politică între programe. Cred că PNL are nevoie și de Rareș Bogdan și de Ludovic Orban și de Robert Sighiartău, iar cei care vor merge la congres vor stabili locul fiecăruia în partid", a declarat Boc.
De asemenea, Emil Boc a atras atenția că nu dorește vreo funcție în cadrul PNL. Amintim că secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a declarat luni că există o grupare reformistă care dorește o altă conducere a partidului, grupare din care face parte și Emil Boc. (mai multe detalii AICI)
"Nu îmi doresc nicio funcție în PNL. Schimbarea președintelui se discută doar la congres. Fiecare pe componenta lui are loc în acest partid.
Consider ca acum avem nevoie de performanță în actul de guvernare. Problemele noastre au fost punctate, dar acum a continua este ineficient. Trebuie să le oferim cetățenilor șansa la un trai mai bun. Să trecem bugetul, să continuăm parteneriatul cu președintele României și să avem succes în actul de guvernare", a mai spus marți Emil Boc.
Pe de altă parte, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a publicat o postare pe Facebook în care a precizat că nu doar Ludovic Orban trebuie să își dea demisia, ci și cei care au girat deciziile luate în cadrul Biroului Politic Național al partidului. Tișe a mai dezvăluit că Ludovic Orban l-a dorit în echipa lui, dar a refuzat.
Redăm postarea lui Tișe:
"Cascadorii râsului politic
Noi va trebui să demisionăm, nu ei!
În ultima perioadă am văzut că se discută mult în PNL despre demisii din funcții, se cer capete și se caută responsabilii ultimelor rezultate la alegeri.
Sunt unul dintre cei care am criticat practicile din partid mai demult, mai întâi în partid, iar apoi în public.
Nu am fost un susținător politic de-al lui Ludovic Orban, deși, ca sa fiu sincer, mi-a propus sa fac parte din echipa lui în mai multe rânduri.
Unii dintre cei care acum îl critică au acceptat oscioarele aruncate doar ca să prindă o funcție în partid.
Eu, de atunci, am vrut o reformare a PNL și am susținut altă echipă.
Ludovic Orban, îmi place să cred, m-a dorit în echipa sa pentru munca și rezultatele activității mele. Dar am refuzat.
Politic, însă, DA, am multe în a-i reproșa.
Dar, stimați colegi reformatori, nu vreau să înlocuiesc pe cineva cu altcineva doar pentru că îi vânează scaunul de mult timp. Sau pentru că are costume mai frumoase și este mai tânăr.
Vreau oameni mai performanți politic în fruntea partidului!
În toate funcțiile.
Oameni care s-au bătut și au câștigat bătălii electorale la vot direct în fața cetățenilor.
Oameni care s-au validat politic și administrativ de-a lungul timpului, nu oportuniști, povestitori obosiți, politicieni de paie, oameni fără caracter.
Oameni care au ceva concret de arătat și de spus.
Nu oameni pe care nu îi votează nici propria lor familie.
Nu oameni care stau la vânătoare de scaune și oscioare.
Nu mă va putea conduce nimeni, niciodată, inferior politic.
Sunt deja de prea mulți ani în politică, am muncit enorm și nu mai accept incompetenți și incapabili să mă conducă.
Cum să reformezi o țară cu un partid nereformat condus de indivizi, unii dintre ei fără valoare politică, combinagii (dar bine orientați în gașca care trebuie sau susținuți de cine trebuie!)?!
Unii se urcă în aceste funcții, considerând ca le-au adus de acasă, de la mama lor, iar apoi doar cu SMURD-ul mai poți să îi dai jos.
Demisia lui Ludovic Orban nu e destul.
Demisia tuturor acelora care au girat prin vot deciziile luate în BPN al PNL se impune.
Dar, tocmai pentru că unii sunt politicieni autentici, nu mă aștept ca cineva să demisioneze sau să-și recunoască vreo responsabilitate.
Dragi colegi, cred că noi, cei mulți din partid care nu am participat la luarea deciziilor în PNL, suntem responsabili că i-am lăsat să ne conducă în acest mod.
Și tot noi va trebui sa demisionăm.
Da, mă gândesc!
P S Pentru cei din partid, unii proclamați reformatori, care se întreabă iar “cine mai e și ăsta?!”, atașez ultimul raport al activității mele. Poate vor să ne comparăm!
P S 2: Nu mai interpretați eronat sau manipulator ceea ce am scris! Nu m-am referit nici o secundă la Rareș Bogdan. Până unde se poate merge cu manipularea în România de astăzi? Până unde? Nici o șopârlă de acest gen nu ne va zdruncina credințele, ideile și proiectele!
Să fiți sănătoși și încercați să vedeți lucrurile în profunzime, nu mai este loc de mizerii ascunse ani în șir sub preș.
Legat de Rareș Bogdan aș mai adăuga: partidul a avut nevoie de Rareș Bogdan, și nu Rareș Bogdan de partid.
Să nu uităm ce a făcut Rareș pentru acest partid în martie / aprilie / mai 2019, când a decis să ni se alăture, venirea lui reprezentând un boost de energie pentru partid și a energizat activul pentru a putea câștiga Europarlamentarele".