Un liberal anunță: „distinsa Renate Weber se pregătește să plece acasă!”


Un liberal anunță: „distinsa Renate Weber se pregătește să plece acasă!”

Deputatul liberal Florin Roman, care a afirmat în mai multe rânduri că imediat ce PNL va avea majoritate în parlament, va începe demersurile pentru demiterea actualului Avocat al Poporului, Renate Weber, a scris o postare pe pagina sa de Facebook în care precizează că a venit timpul ca „distinsa doamnă” să plece acasă.   

Susținută de PSD și ALDE, Renate Weber i-a urmat în funcție de Avocat al Poporului unui alt personaj controversat, Victor Ciorbea, acuzat și el că și-a văzut mai ales de propriile interese, amânând să atace la Curtea Constituțională controversatele ordonanțe de urgență care au scos sute de mii de români în stradă în 2017. Weber a urmat calea bătătorită de predecesorul său, apărând mai degrabă interesele unor grupuri privilegiate decât pe cele ale cetățenilor.  

În urmă cu câteva luni, Weber era acuzată că se află într-un „grav conflict de interese” prin blocarea intrării în vigoare a Legii pentru modificarea Codului Fiscal, adoptată de Parlamentul României, la data de 17 iunie 2020, prin care pensiile „speciale” ar fi urmat să fie impozitate drastic, „eliminând astfel discrepanțele care au generat revolta poporului român în privința inechității sistemului public de pensii”. Liberalii spuneau că Weber își apără, de fapt, propria pensie specială pe care ar urma s-o primească pentru funcția de Avocat al Poporului. 

De asemenea, în timpul pandemiei, Avocatul Poporului a atacat de mai multe ori măsurile legislative luate de Guvern sau Parlament pentru a împiedica răspândirea noului coronavirus, situație care a generat chiar și un vid legislativ în privința carantinării, în toiul crizei sanitare. 

Florin Roman, PNL: „Cu toată agitația din ultima vreme, am omis să fac un anunț cu adevărat important, unul cu greutate:  

Distinsa doamnă Renate Weber se pregătește să plece acasă!  Gata! Ne-a fascinat destul cu prezența diafană, cu vorbele mieroase și cu așa-zisa iubire față de țară și compatrioți.  

Doamna Renate Weber, Avocatul Poporului, această neînduplecată “luptătoare” pentru drepturile și libertățile cetățenilor români trebuie să plece. 

V-am spus…o doamnă! un monument de rafinament, pe care noi, muritorii, nu îl mai merităm și de aceea nu putem să îi mai stăm în cale.  

Mai ales că nici nu știm că doamna a măcelărit justiția și nici nu a fost unealta politică a PSD! Eh, vor zice unii...„astea au fost doar vorbe răutăcioase”. 

V-am dat și cel mai important argument...am înțeles că doamna Weber are treburi mai importante, iar noi chiar o încurcăm.  

Stimați colegi din coaliție,  

Propunem o nouă numire în funcția de Avocat al Poporului? Și convocăm o sesiune extraordinară a Parlamentului? 

Eu abia aștept!”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.