Ludovic Orban NU îi cere demisia baronului galben Costel Alexe: "Cum să impună partidul ca cineva să-și dea demisia din funcția de președinte al Consiliului Județean?"


Ludovic Orban NU îi cere demisia baronului galben Costel Alexe: "Cum să impună partidul ca cineva să-și dea demisia din funcția de președinte al Consiliului Județean?"

Președintele PNL Ludovic Orban a declarat luni seară în cadrul unei emisiuni la B1TV că partidul pe care îl conduce nu a luat nicio decizie în cazul președintelui Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, transmițându-le celor de la USRPLUS că liberalul căruia i se cere demisia are legitimitatea votului primit la alegerile locale din septembrie 2020. 

Moderator: Ați luat o decizie politică în ceea ce-l privește pe Costel Alexe după punerea sub acuzare? 

Ludovic Orban: Încă nu am luat. Așteptăm să vedem exact care este situația, ce calitate are domnul Alexe, iar în funcție de asta vom lua deciziile statutare. 

Moderator: Are calitate de inculpat, de urmărit penal. 

Ludovic Orban: Așteptăm să vedem ce se întâmplă și în funcție de asta vom lua o decizie. 

Moderator: Cei de la USR Iași insistă ca Alexe să își dea demisia din funcția de președinte al Consiliului Județean. Ce opinie aveți? 

Ludovic Orban: Domnul Alexe a fost ales președinte al Consiliului Județean, cu un scor de peste 40% și nu există în momentul de față nicio constrângere legală care să-l împiedice să-și exercite mandatul de președinte al Consiliului Județean. 

Moderator: Evident. E o chestiune morală. 

Ludovic Orban: Asta e o decizie pe care o poate lua domnul Alexe. 

Moderator: Partidul nu poate să impună? 

Ludovic Orban: Cum să impună partidul ca cineva să-și dea demisia din funcția de președinte al Consiliului Județean sau de primar? Președintele Consiliului Județean nu a fost ales ca în 2016 printr-o majoritate în Consiliul Județean, ci prin votul cetățenilor. 

Amintim că DNA a demarat urmărirea penală în cazul lui Costel Alexe, fost ministru al Mediului în Guvernul Orban și actual baron galben, mai precis președinte al Consiliului Județean Iași. Alexe este acuzat de luare de mită și instigare la delapidare. 

Liberalul i-ar fi solicitat direct managerului unui combinat siderurgic produse din tablă în schimbul alocării către respectivul combinat a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră. Foloasele respective, în cantitate de 22 tone (aprox. 103.000 lei), ar fi fost primite în datele de 23 aprilie 2020 și 07 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăți comerciale administrată de o rudă de-a lui Costel Alexe.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.