UPDATE Violeta Vijulie îi dă replica lui Vlad Voiculescu: "Ceea ce trebuie să rețină e că am făcut treabă foarte bună la ANFP"


UPDATE Violeta Vijulie îi dă replica lui Vlad Voiculescu: "Ceea ce trebuie să rețină e că am făcut treabă foarte bună la ANFP"

UPDATE

Liberala Violeta Vijulie i-a oferit o replică ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, transmițându-i că ceea ce trebuie să rețină acesta este că a făcut o treabă foarte bună în cadrul ANFP atât ca vicepreședintă a instituției, cât și din postura de președintă, ea urmând să plece din respectiva funcție de conducere întrucât instituția menționată anterior a revenit USR în urma negocierilor privind formarea coaliției guvernamentale.  

"Da, nu va mai fi condusă de aceeași persoană, doar că nu are nicio legătură ceea ce am spus referitor la dânsul cu instituția pe care o conduc, unde eu am făcut treabă foarte bună timp 9 luni ca vicepreședinte și 3 luni ca președinte. Eu las pentru USR, care o să vină pe funcția mea, baza de date cu toți bugetarii din România pentru care am securizat fonduri europene. În doar 6 luni, am scris și accesat fonduri europene, am dat drumul la concursul național pentru funcționarii publici, fac training pentru 7500 de oameni pe digitalizare. Eu fac foarte multe chestii acolo la Agenția Națională a Funcționarilor Publici, iar faptul că nu o să mai fiu pe această funcție nu înseamnă decât că eu mi-am făcut treaba bine și că, la tragerea între partide, pur și simplu Agenția a căzut la USR. Nu e nicio supărare pentru nimeni că eu nu o să mai fiu acolo. Ceea ce trebuie să rețină dl. Vlad Voiculescu e că i-am lăsat treabă foarte bine făcută și sper ca președintele ANFP care o să vină din partea USR să se ridice măcar la înălțimea rezultatelor pe care eu le-am avut în numai trei luni ca președintă", a declarat Violeta Vijulie pentru DCNews

"Eu o să mă duc secretar de stat în alt minister", a mai declarat Violeta Vijulie. 

ȘTIREA INIȚIALĂ

Pe fondul disputei dintre primari și Ministerul Sănătății, liberala Violeta Vijulie, președinte al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, a declarat că Nelu Tătaru trebuie să revină în funcția de ministru. 

CITIȚI ȘI: Emil Boc lansează un nou atac la adresa lui Vlad Voiculescu: „Ordonanța de urgență privind centrele de vaccinare este o sfidare la adresa primăriilor”

"Dacă doar ați citit despre disputa dintre  Emil Boc și Vlad Voiculescu sigur ați înțeles foarte puțin pentru că doar 7% din comunicare este verbală și a fost transcris. Restul de 93% din actul de comunicare e format din 38% paraverbal (tonul vocii, intesitate, ritm, râs, plâns) si 55% comunicare nonverbală (postură, mișcare, mimică, gestică) și poate schimba radical cei 7% de verbal.

Vă rog să o ascultați în linkul acesta

Când am citit, părea un schimb de replici destul de echilibrat, totuși, primarul Boc se evidenția prin claritate și argumentație.

Când am ascultat înregistrarea, m-am îngrozit, pur și simplu, cum ministrul sănătății ia în derâdere procesul de vaccinare, dar și faptul că a aruncat în OUG prevederea că banii pentru centre trebuie să fie asigurați de primari, fără ca asta să fie legal și fără să existe posibilitatea ca toți primarii să poate face asta, chiar cu riscuri mari.  

NU a fost niciun "atac dur"!  

Au fost argumente raționale și profesioniste împotriva unui discurs superficial și ironic cu privire la pandemia care ne omoară rudele și prietenii!

În timp ce Emil Boc vorbește profesionist și aplicat, Vlad Voiculescu îl ia în răs și îl întreabă de ce nu-l sună pe prim-ministru.

Primarul Clujului nu are de ce să sune primul ministru pentru că:

- știe exact cum trebuie să arate un OUG dpdv al tehnicii legislative, nu numai pentru că a fost prim-ministru, ci si pentru că este un foarte respectat profesor de drept,

- OUG se fac în ministerele de resort, in acest caz, in ministerul sănătății pentru vaccinare.

Dr. Nelu Tataru ar trebui să revină la minister", a scris Vijulie pe Facebook. 

Ca reacție, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat luni seară la Antena 3 că din informațiile pe care le are Violeta Vijulie va fi în curând schimbată din funcția de președinte al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici. 

"E opinia dânsei. Cred că dânsa va fi schimbată în curând din funcție. Asta nu este o amenințare, ci e ceea ce știu eu. Din câte știu instituția pe care o conduce dânsa nu va mai fi condusă de aceeași persoană", a zis Vlad Voiculescu. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.