Vaccinarea contra COVID-19. Ministerul Sănătății anunță că Biserica Ortodoxă Română va demara o amplă campanie de informare


Vaccinarea contra COVID-19. Ministerul Sănătății anunță că Biserica Ortodoxă Română va demara o amplă campanie de informare

Ministerul Sănătății a publicat duminică seară un comunicat pe Facebook prin care a transmis că Biserica Ortodoxă Română va demara o amplă campanie de informare privind vaccinarea împotriva COVID-19. De asemenea, Ministerul Sănătății a trecut în revistă declarația Papei Francisc prin care a anunțat că se va vaccina. 

"Încheiem duminica și această săptămână cu bucurie și cu multă speranță pentru creștinii ortodocși sau catolici din România și de pe întreaga planetă.

Patriarhul Daniel a anunțat că Biserica Ortodoxă Română va difuza materiale informative despre vaccinare în eparhii, printr-o broșură intitulată “Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură.”

Papa Francisc a anunțat că se va vaccina imediat ce îi va veni rândul. Papa a spus: „Dintr-o perspectivă etică, cred că toată lumea ar trebui să se vaccineze. Este decizia etică pentru că pariezi cu sănătatea ta, cu viața ta, dar pariezi și cu viața celor din jurul tău.”

Numai împreună, indiferent de religie și credință, vom reveni la normalitate!", au scris oficialii Ministerului Sănătății pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.