Domnia acronimelor


Domnia acronimelor

Trăim vremurile în care valorile sunt pervertite și ne împiedicăm în viața cotidiană de instituții găunoase cu nume pompoase. Statul român este sufocat de numeroase agenții, societăți, autorități, consilii, o ”mulțime de comitete și comiții” care au un singur scop: acela de a îndestula o armată de trântori, incompetenți și corupți legați cu fire văzute și nevăzute într-o imensă rețea construită în timp, care nu are nici o legătură cu denumirile pe care le poartă. 

Mulțimea de acronime cărora le plătim salarii grase funcționează batjocorind bunul simț, desconsiderînd cetățeanul și interesul public. 

Recentele scandaluri au scos în evidență disprețul celor care ar trebui să reglementeze prețurile în energie față de oamenii simpli(favorizînd vădit marile companii din domeniu) și batjocorirea ideii de libertate de expresie de către conducerea societății de televiziune, care a promovat mahalaua, mitocănia și impertinența în emisiunile postului public la niveluri fără precedent. 

Schimbarea conducerilor respective, deși imperios necesară, nu rezolvă problemele de fond ale instituțiilor, care au fost construite în ideea obedienței politice și a sinecurilor de tot felul. 

Până nu vom avea transparență în selectarea celor care conduc aceste instituții, un mecanism clar de numire și demitere pe criterii de meritocrație și onestitate și responsabilizarea prin lege a ocupanților acestor funcții, nimic nu se va schimba – cu excepția irelevantă a un,or nume.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.