VIDEO. Decizie REVOLTĂTOARE a Ministerului de Interne! Sinistrul Laurențiu Cazan, coordonatorul jandarmilor bătăuși de la 10 august 2018, a fost numit șeful Jandarmeriei Prahova


VIDEO. Decizie REVOLTĂTOARE a Ministerului de Interne! Sinistrul Laurențiu Cazan, coordonatorul jandarmilor bătăuși de la 10 august 2018, a fost numit șeful Jandarmeriei Prahova

Inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova, col. Liviu Coman, a fost schimbat din funcție și înlocuit de locotenent colonel Laurențiu Cazan, coordonatorul intervenției violente a jandarmilor la mitingul Diasporei din 10 august 2018, scrie publicația prahoveană Ziarul Incomod.  

Informația a fost confirmată și pentru G4Media.ro de purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, colonelul Sorin Despina. Întrebat cum a fost numit Cazan, dat fiind că este urmărit penal în dosarul DIICOT, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române a spus pentru G4Media.ro: ”Nu există nici un temei legal să nu fie numit. Acuzațiile la adresa lui au fost clasate, șeful DIICOT a infirmat soluția, iar ordonanța de infirmare se judecă acum la Înalta Curte. Ca atare, el poate fi numit la conducerea unui inspectorat județean”. 

Întrebat de reporterul G4Media.ro în ce mod va afecta imaginea Jandarmeriei și încrederea populației în această instituție, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române a spus: ”Nu am mandat să răspund la această întrebare”. 

Laurențiu Cazan era șeful Jandarmeriei București în momentul protestului diasporei din 10 august 2018 și a coordonat intervenția violentă a jandarmilor împotriva protestatarilor. 

El a fost anchetat de DIICOT în dosarul violențelor jandarmilor la mitingul Diasporei, dar procurorul de caz, Doru Stoica, a clasat în 26 iunie 2020 acuzațiile la adresa șefilor jandarmeriei. Pe 4 august, șefa DIICOT de la acel moment, Giorgiana Hosu, a anunțat că a infirmat clasarea unora dintre acuzațiile împotriva șefilor Jandarmeriei din Dosarul 10 august. Instanța urmează să se pronunțe asupra ordonanței de redeschidere a urmăririi penale.



Jurnalistul Alex Costache (TVR) a comentat pe pagina sa de Facebook ultimele evenimente care pun ministerul de Interne într-o lumină foarte proastă, demonstrând că este o instituție greu de reformat, acaparată, după toate aparențele, de secretarul de stat Bogdan Despescu, un apropiat al lui Macel Ciolacu și cel care încercat să-l înlăture din funcție pe cel mai bun criminalist al capitalei, comisarul Radu Gavriș, printr-o detașare în județul Harghita: 

Presa abundă de informații revoltătoare legate de Ministerul de Interne și nimeni, nici ministrul Bode, nici premierul Cîțu, nici președintele Iohannis, nu suflă o vorbă. 

Maiorul Laurențiu Cazan, coordonatorul represiunii de la mitingul Diasporei din 10 August, tocmai ce a fost numit șef la Jandarmeria Prahova (la noi în județ, mama lui!) 

Șeful IPJ Bihor, Alin Haniș, apare în rechizitoriul ”mafiotului” Victoraș Micula. Beizadeaua l-a sunat pe Haniș deranjat că a fost oprit de poliție pentru că a intrat cu merțanul într-o zona pietonală din Oradea.  

Haniș este cumnatul șoferului lui Viorel Micula, tatăl lui Victoraș. Anul trecut, poliția i-a făcut o percheziție lui Victoraș în căutare de arme. La percheziție a participat chiar Haniș. Și nu au găsit nicio armă. Câteva luni mai târziu, DGA a făcut o nouă percheziție la Victoraș acasă și i-a găsit mai multe arme deținute ilegal. 

Însa - cel mai important - IPJ Bihor ține în nelucrare un dosar de evaziune fiscală, spălare de bani și delapidare de 44 de milioane de euro al familiei Micula de la European Drinks.  

Între timp, ”mafiotul” Victoraș, căruia îi place să i se spună Pablo de Bihor, e vizat de o cerere de arestare după ce s-a jucat de-a polițistul și e fugit în Elveția, de unde le dedică manele șefilor Poliției Bihor.  

”De la Pablo din Bihor pentru un cățeluș care l-a ținut în curte și acum are stele multe (hahah) 

Scaunul pe care stai de mine e clădit, 

Ca să ajungi în vârf acolo, eu te-am sprijinit” - sunt versurile manelei interpretate de Dani Prințul Banatului pentru ”Pablo de Bihor”, Victoraș Micula. 

P.S. Cât îl mai țineți domnilor pe Despescu în funcție?! 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.