Basarabia a fost ruptă din trupul țării prin agresiunea genocidară a Rusiei. România are toată legitimitatea să se implice în ”treburile interne” ale R.Moldova. Deputatul PNL Daniel Gheorghe răspunde atacurilor lansate de oficialii Kremlinului


Basarabia a fost ruptă din trupul țării prin agresiunea genocidară a Rusiei. România are toată legitimitatea să se implice în ”treburile interne” ale R.Moldova. Deputatul PNL Daniel Gheorghe răspunde atacurilor lansate de oficialii Kremlinului

Deputatul PNL Daniel Gheorghe răspunde cu aciditate atacurilor din partea oficialilor Kremlinului, care acuză caraghios România de implicare în ”treburile interne” ale R.Moldova, liberalul amintind că Basarabia a fost dezmembratră de țara-mamă prin agresiunea regimului genocidar sovietic, iar România are toată legitimitatea de a se implica activ dincolo de Prut, și chiar mai intens decât deja o face, deoarece așa-zisele treburi interne ale R.Moldova sunt, în realitate, treburile interne ale României. 

”Federația Rusă atacă public România pe care o acuză de implicare în ‹treburile interne› din Republica Moldova. Totul vine pe fondul antiromânesc și diversionist al adoptării legii prin care comuniștii și pro-rușii de la Chișinău vor să impună limba rusă drept a doua limbă oficială. 

Să fim clari: pentru România, Republica Moldova este parte ruptă din trupul Țării de către regimul criminal sovietic, deci nu avem de-a face cu nicio imixtiune, este la fel de legitim și moral ca România să se implice activ, lucru care din păcate nu se întâmplă și mereu mi-am arătat nemulțumirea asupra acestui fapt, în Republica Moldova precum Statul Român se implică în Vaslui, Harghita, Maramureș ori Botoșani! 

Nu în ultimul rând, MAE de la Moscova ar fi bine să își vadă de alte preocupări decât de Moldova de dincolo de Prut; Rusia sovietică a adus doar crime, jafuri si violuri în Basarabia, e timpul ca dumneavoastră, Federația Rusa, să vă luați toți lacheii si toate slugile și să lăsați Republica Moldova să se întoarcă acasă, acasă în România!”, scrie Daniel Gheorghe, pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.