VIDEO. Noul Parlament se reunește pentru prima oară. Grupul de strânsură AUR a început deja circul. Simion a venit cu un plastic pe față, iar Șoșoacă a urlat în LIVE că „sistemul” vrea s-o infecteze și s-o interneze


VIDEO. Noul Parlament se reunește pentru prima oară. Grupul de strânsură AUR a început deja circul. Simion a venit cu un plastic pe față, iar Șoșoacă a urlat în LIVE că „sistemul” vrea s-o infecteze și s-o interneze

Cele două Camere ale noului Parlament, ales în urma scrutinului din 6 decembrie, se întrunesc, luni, de la ora 12,00, în şedinţe separate de deschidere a legislaturii 2020-2024, la convocarea preşedintelui Klaus Iohannis, scrie agerpres.ro.
 
Şedinţele vor fi prezidate de cel mai în vârstă deputat, respectiv de cel mai în vârstă senator, asistaţi de cei mai tineri 4 deputaţi sau senatori, în calitate de secretari. 
 
În aceste prime reuniuni nu pot avea loc dezbateri parlamentare, constituindu-se comisiile de validare compuse din 30 de deputaţi, respectiv 15 senatori, conform configuraţiei politice a fiecăreia dintre camere. 
 
Aceste comisii vor verifica dacă alegerea noilor parlamentari s-a realizat cu respectarea prevederilor legii electorale şi vor întocmi rapoartele de validare. Comisiile de validare pot recomanda şi invalidarea mandatului unui parlamentar în cazul în care au fost constatate nereguli. 
 
Ulterior, deputaţii şi senatorii ale căror mandate au fost validate vor depune jurământul. 
 
Camera Deputaţilor şi Senatul sunt considerate legal constituite după validarea a două treimi din mandatele de deputaţi, respectiv al senatorilor şi după depunerea jurământului de către aceştia. Parlamentarii care refuză depunerea jurământului sunt consideraţi invalidaţi. 
 
După constituirea legală a Camerei Deputaţilor şi Senatului, se aleg preşedinţii celor două foruri legislative şi ceilalţi membri ai Birourilor permanente - vicepreşedinţii, secretarii şi chestorii. De asemenea, se prezintă grupurile parlamentare şi se alcătuiesc comisiile parlamentare, potrivit configuraţiei politice a fiecărei Camere. 
 
Alegerea preşedintelui Camerei Deputaţilor şi, respectiv, al Senatului are loc prin vot secret, cu buletine de vot. Fiecare grup parlamentar poate face o singură propunere. Este declarat ales preşedinte al forului legislativ candidatul care a întrunit votul majorităţii deputaţilor, respectiv senatorilor prezenţi. 
 
Biroul permanent al Camerei Deputaţilor şi, respectiv, al Senatului se formează în urma negocierilor dintre liderii grupurilor parlamentare, respectându-se configuraţia politică, listele urmând să fie supuse la vot secret cu bile. 
 
În urma scrutinului din 6 decembrie, au fost aleşi în total 466 de parlamentari - 330 de deputaţi şi 136 de senatori, conform listelor transmise de Biroul Electoral Central. 
 
PSD deţine 47 mandate la Senat şi 110 mandate la Camera Deputaţilor, PNL - 41 la Senat, respectiv 93 la Camera Deputaţilor. Alianţa USR PLUS are 25 de mandate la Senat şi 55 la Camera Deputaţilor, iar Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) - 14 la Senat şi 33 la Camera Deputaţilor. UDMR a obţinut 9 mandate la Senat şi 21 la Camera Deputaţilor.

 

Aflați la prima experiență parlamentară, dar cu multă expertiză în zona scandalului stradal, stridenței, nerespectării legilor, răspândirii de teorii conspiraționiste, panicii și fake news-uri grosolane, aleșii AUR au ales să vină la Casa Poporului cu autocarul electoral cu care au sfidat, iresponsabil, toate măsurile de prevenție în ultimele luni, pentru a crea impresia că sunt singurii „curajoși” care se iau la trântă cu „sistemul”, apărând drepturile și libertățile populației intrate în „dictatură medicală”.  

Cu câteva excepții, masca sanitară nu prea se zărea pe fețele parlamentarilor conspiraționiști urcați în autocarul care i-a hurducat în sus și-n jos pe străzile capitalei cât să iasă de un clip pentru Facebook în care George Simion să fie surprins scrutând „inteligent” Palatul Parlamentului dinspre Piața Unirii.  VIDEO AICI

La coborârea din vehiculul electoral al pandemiei, înainte de a intra în Parlament pentru îndeplinirea formalităților necesare pentru preluarea mandatului, G. Simion a apărut cu o mască transparentă peste figură, probabil pentru a nu fi confundat de personalul de la Casa Poporului cu vreun instalator venit să rezolve scurgerile care se înfundă adesea în incintă.  

„Este foarte regulamentară, ea este conformă. Domnul Ciolacu (liderul PSD, partid cu care Simion pare să fie în relații tot mai apropiate, n.red.) a fost impresionat de masca noastră și i-am promis că o să-i dau cadou și dumnealui o mască similară”, a declarat George Simion. Și în timp ce Simion făcea furori printre pesediști cu plasticul de pe față, senatoarea Diana Șoșoacă își agita urmăritorii de pe Facebook cu un scenariu halucinant, anunțând LIVE că „se pregătește” infectarea sa și a familiei și internarea cu forța.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.