SURSE Negocieri de foc: Ludovic Orban s-a autopropus premier. Urmează ședințe tensionate în PNL și USRPLUS


SURSE Negocieri de foc: Ludovic Orban s-a autopropus premier. Urmează ședințe tensionate în PNL și USRPLUS

Ludovic Orban s-a autopropus premier la întâlnirea cu liderii USRPLUS și UDMR, au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate negocierilor dintre partidele de dreapta. Propunerea lui Ludovic Orban va fi discutată de liderii PNL într-o ședință care va avea loc marți seara.

Discuțiile de marți, de la Vila Lac, nu s-au soldat cu un consens între liderii PNL, USRPLUS și UDMR, au declarat pentru MEDIAFAX surse participante la negocieri. La discuțiile de marți, de la Vila Lac, au fost prezenți Ludovic Orban, Kelemen Hunor, Dan Barna și Dragoș Tudorache. Întâlnirea a avut loc după ce Dan Barna a propus ca liderii celor trei partide din viitoarea coaliție să intre împreună în guvern ca vicepremieri.

CITIȚI ȘI: Soluție pentru DEBLOCAREA NEGOCIERILOR. Dan Barna (USRPLUS) le propune lui Ludovic Orban (PNL) și Kelemen Hunor (UDMR) să intre în guvern ca vicepremieri. Cum schimbă asta jocul politic

Totodată, conform Mediafax, liderii USRPLUS ar urma să discute mâine într-o ședință varianta ca președintele PNL, Ludovic Orban, să fie propus pentru funcția de premier. În USRPLUS ar exista o opoziție consistentă față de această variantă, mai ales în condițiile în care Ludovic Orban și-a depus mandatul de premier recent. 

Consultantul politic George Rîpă a precizat astăzi că președintele României, Klaus Iohannis, poate încheia blocajul din cadrul negocierilor prin redesemnarea președintelui PNL, Ludovic Orban, pentru funcția de premier.  

"Barna propune ca el, Orban și Kelemen să fie toți vice-premieri. Asta înseamnă că cei trei lideri de partid care formează coaliția să stea în coastele premierului și să-l ghideze la fiecare decizie luată.  

Dacă ar fi așa, orice premier, oricum s-ar numi, ar fi legat de mâini și de picioare. În plus, activitatea Guvernului ar fi blocată pentru că e greu de crezut că vom avea măcar o săptămână fără disensiuni între liderii de partid.

Barna vrea să recreeze imaginea din 2017, cu Grindeanu dus de mânuțe, ca ultima fetiță speriată, de părintele 1 și părintele 2, adică de Dragnea și Tăriceanu.  

După ce am avut cazurile Grindeanu, Tudose, Dăncilă, cu premieri coordonați total de un lider de partid, Barna ar vrea acum un premier coordonat nu de unul ci de 3 lideri de partid. Asta ar duce activitatea Guvernului în blocaj aproape permanent.  

În momentul ăsta, cheia este la Klaus. După ce a încurcat în două rânduri lucrurile, acum le poate rezolva foarte ușor: mută cu Orban la Victoria, Cîțu rămâne la Finanțe unde face o treabă foarte bună, Ciucă rămâne la Apărare și Barna merge la șefia Camerei", a scris Rîpă pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.