Succesul pe Facebook al fostului candidat „anti-clanuri” din toamna lui 2019, Alexandru Cumpănașu, a scăzut considerabil după ce cursa pentru Cotroceni s-a încheiat, iar interesul opiniei publice pentru crimele din Caracal s-a diminuat și pe fondul unor dezvăluiri de presă în ce privește multiplele legături financiare ale unchiului Alexandrei Măceșanu, una din victimele asasinului Gheorghe Dincă, cu sistemul pe care îl blama.
Astfel, de la mii de likeuri (și sute de mii de vizualizări pe videoclip), popularitatea Liveurilor revoltate ale lui Cumpănașu, un fel de precursor al țaței Diana Șoșoacă - AUR, a scăzut până la un nivel umilitor de câteva sute și foarte rar un pic peste 1k.
Simțind însă potențialul extraordinar al unui vast teritoriu virgin ignorat de adulți care preferă discuțiile interminabile de pe prăfuitul Facebook, Alexandru Cumpănașu și-a mutat calabalâcul de istericale, amenințări și invective pe Tik Tok unde și-a deschis un canal intitulat „Profu online”.
A abandonat lupta cu clanurile interlope pe care promisese că le va nimici și a început să se dedice sistemului de învățământ din România, deși el însuși stă destul de prost la capitolul studii absolvite. Anul trecut, în plină campanie electorală pentru prezidențiale, când a fost nevoit să dezvăluie care este nivelul său de pregătire școlară, a rezultat că Alexandru Cumpănașu nu este absolvent de facultate și că obținuse o dubioasă diplomă de la o universitate elvețiană online și ea la fel de dubioasă.
Deși inițial le promisese școlarilor care îi urmăreau canalul de Tik Tok că le va rezolva temele la istorie, geografie și științe ale naturii, precizând într-un video de prezentare al canalului că le poate răspunde copiilor la orice întrebare legată de cele trei materii, Cumpănașu a renunțat repede la teme și s-a dedicat unei cauze mult mai nobile și mai de succes în rândul foarte tinerilor și nepervertiților săi urmăritori: lupta cu sistemul educațional, profii abuzivi pe care, firește, urmează să-i denunțe, distrugă, să-i scoată din învățământ, să le facă plângeri penale etc.
În unul din ultimele sale clipuri, Cumpănașu avertizează că, deși a fost acaparat de învățământul preuniversitar, se va ocupa în curând și de zona academică pentru că orele online sunt o porcărie mai ales în cazul facultăților de medicină.
„Dacă aveați impresia că ați scăpat, vă înșelați. (…) Ce faceți voi acum e bătaie de joc în ultimul hal. Vă cunosc ca pe buzunarul meu. Știu foarte bine fiecare profesor, fiecare rector ce șmecherii a făcut și face. Dar acum vreau să insist pe medicină și farmacie. Oamenii ăștia, studenții ăștia de azi vor ajunge doctori pe baza unui învățământ online. În loc să disece cadavrul să vadă mușchiul, îl văd pe ecran. Pe mine nu vreau să mă opereze un viitor astfel de medic. Sunteți bolnavi psihici (sic -e drept, limba română nu s-a lăudat că ar preda), ce aveți? Înghețați dracului anul școlar pentru medicină și farmacie!”, se răstește Cumpănașu în clipul cu pricina.
Inaugurat la sfârșitul lunii noiembrie, canalul său are însă un succes uriaș, fiind urmărit de peste 370.000 de profiluri ale tinerilor utilizatori care i-au și răsplătit postările revoltate cu peste 10 milioane de likeuri până în acest moment. (vedeți AICI video)