O doctoriță din România, printre primii oameni din lume vaccinați anti-Covid 19 cu produsul Pfizer-BioNTech, dezvăluie cum s-a simțit după prima doză. Cine nu trebuie sub nicio formă să se vaccineze


O doctoriță din România, printre primii oameni din lume vaccinați anti-Covid 19 cu produsul Pfizer-BioNTech, dezvăluie cum s-a simțit după prima doză. Cine nu trebuie sub nicio formă să se vaccineze

Pentru că este în linia întâi, unde riscul de infectare este enorm, medicul român Corina Ichim, de la Salford Royal NHS Foundation Trust (Manchester, Marea Britanie), a fost printre primii beneficiari ai vaccinului anti Covid produs de Pfizer-BioNTech 

Ea a povestit apoi cum s-a simțit, într-un grup de Facebook destinat cadrelor medicale, sfătuindu-și colegii din România să abordeze cu încredere vaccinarea și să nu respingă progresele medicale ale secolului”.  

„Aș dori să vă încurajez cu privire la mult prea controversatul Vaccin anti Covid 19 produs de Pfizer-BioNTech. Am primit prima doza pe 12 Decembrie la Ora 11.00 ( acum 48 ore) și în afară de o neobișnuită stare de euforie, nu am manifestat nici un alt efect advers. Sper să vă conving că merită considerație și să contrazic zvonurile mincinoase de campanie negativă. Vaccinul va fi cu adevărat eficient dacă îl facem cu toții și scădem incidența transmiterii virusului”, a scris Corina Ichim în grupul „Medici la datorie”. 

Medicul român a detaliat apoi prin comentarii la postarea sa cui îi este contraindicată vaccinarea și de ce chiar și cei infectați cu noul coronavirus, dar cu forme asimptomatice sau ușoare ale bolii ar trebui să se vaccineze:  

„Cu siguranță e contraindicat pacienților cu istoric de șoc anafilactic, tratament anticoagulant și femeilor însărcinate. Dar ceilalți sunt încurajați... demență vom face cu toții dacă trăim destul! Va invit să considerați progresele medicale ale secolului în care trăiți.”  

„E irelevant. Imunitatea naturală (după boală covid) e variabilă și la asimptomatici de scurtă durata. Toți suntem încurajați...”

Agenția americană pentru Medicamente a publicat și ea recent o listă cu efectele secundare raportate în cazul vaccinului Pfizer-BioNTech, îndemnând populația să anunțe înainte de vaccinare dacă are alergii, febră sau dacă a mai primit un alt vaccin împotriva COVID (iar în cazul femeilor, dacă sunt însărcinate ori alăptează): 

- durere în zona injectării 

- oboseală 

- durere de cap 

- durere de mușchi 

- frisoane 

- febră 

- dureri articulare 

- umflătură în zona injectării 

- zona injectării devine roșie 

- greață 

- stare de rău 

- ganglioni umflați 

De asemenea, există șanse foarte mici ca vaccinul să cauzeze o reacție alergică severă, se mai arată în document. Dacă apare, acest lucru se întâmplă de obicei la câteva minute, maximum o oră de la injectare. Simptomele reacției severe sunt: 

- dificultăți de respirație 

- umflarea feței și a gâtului 

- ritm cardiac mărit 

- iritații pe tot corpul 

- stare de amețeală și slăbiciune 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.