Activistul de mediu Daniel Bodnar, ale cărui clipuri cu tăierile ilegale de păduri din Bucovina au devenit virale pe Facebook și care a fost recent victima unei grave agresiuni din partea hoților de lemne (vezi AICI) a anunțat public că nu a solicitat donații financiare. Astfel, banii care au fost strânși de organizația Evoluție în Instituție a lui Cristian Dide și care au fost virați către Asociația „Străjerii Pădurii” cu care este conectat Bodnar, vor fi direcționați către Asociația „Dăruiește Viață” a doamnelor Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu care construiesc, printre multe altele, un spital oncologic pentru copii.
„Pentru că au existat multe întrebări referitoare la conturile pentru donații și cum ați putea ajuta, vreau să vă anunț că nu am cerut nimănui să strângă bani în numele meu. Până ieri s-au adunat 3100RON pe care i-a strâns acea asociație din proprie inițiativă, iar noi am decis că îi vom redirecționa spre Asociația ,,Dăruiește Viață” https://www.daruiesteviata.ro. Cred că așa putem fi mai utili semenilor care au nevoie de ajutorul nostru în această perioadă dificilă. Când vom avea nevoie de ajutorul dumneavoastră o vom face public pe această pagină! Vă mulțumim că sunteți alături de noi”, a scris daniel Bodnar pe pagina sa de Facebook.
Recent, cazul lui Daniel Bodnar a fost comentat public pe larg și de către un sindicat al polițiștilor - Europol – cea mai nepervertită dintre organizațiile sindicale ale oamenilor legii:
„Daniel Bodnar este un activist de mediu care petrece zilnic ore întregi pe drumurile din Suceava, pentru a monitoriza tăierile și transporturile ilegale de material lemnos. În toată această perioadă, el a fost amenințat, înjurat și agresat de cei cărora le strică combinațiile și care pierd bani din cauza lui.
Daniel nu a fost sprijinit de autorități, nu a beneficiat de suport, ba dimpotrivă, a fost constant descurajat să mai continue să protejeze pădurile din județul Suceava. Acum, după incidentul de zilele trecute, intens mediatizat, brusc, ministrul Vela, simțind miros de popularitate gratuită, ne povestește pe Facebook cum a reacționat el „prompt” și a trimis o echipă de control la Suceava.
Păi bine, bine, domnu’ Vela, șeful la MAI, cumva vă faceți că nu știți că există 1 patrulă de poliție care acționează pe 7 comune cu mai mult de 10 sate?! Nu știți că hoții de lemne acționează nestingheriți, știind că nu îi deranjează nimeni?! Nu știți că acțiunile pe tăierile ilegale de arbori se fac de formă, doar că să vă raporteze dumneavoastră, să vă lăudați cu statistica?! Nu știți că inclusiv jandarmilor li s-au luat din atribuțiile pe domeniul silvic, ca să nu mai deranjeze sponsorii de partid?!
S-ar putea într-adevăr să nu știți toate acestea...Pentru că, probabil, dacă v-ar fi interesat câtuși de puțin de acest jaf al pădurilor și de mafia lemnului din anumite județe, ați fi înființat „Poliția pădurilor”, mai degrabă decât „Poliția animalelor” sau „Poliția siguranță școlară”, mai ales acum când e pandemie, iar școlile sunt închise. Iar puținii polițiști pe care îi avem în serviciu sunt trimiși cu alte probleme, la verificări de buletine expirate, la verificări ale celor izolați la domiciliu sau în orice altă activitate care le permite hoților de lemne să acționeze în voie, cu complicitatea primarilor, pădurarilor, politicienilor".