Jurnalistul Ion M. Ioniță, redactor-șef al publicaţiilor Historia și Foreign Policy, a criticat duminică seară, în emisiunea Dosar de Politician de la B1, cramponarea lui Dan Barna de scaunul de șef al USR și de ideea că poate obține fotoliul de președinte al Camerei Deputaților, abordare politicianistă care a blocat negocierile privind constituirea unui bloc guvernamental anti-PSD.
"Dan Barna nu are o viață ușoară în partid. Într-adevăr, are o viață mai grea decât Ludovic Orban. Partidele astea (de tipul USR - n.red.) au o altă cultură, sunt tot timpul pe picior de război, trăiesc în conflict unii cu alții, nu se înțeleg deloc și declanșează războaie. Problema e că le declanșează public. Ei își spală rufele în public pe rețelele lor de socializare. Vedem și ce s-a întâmplat ultima oară când acel filmuleț a fost imediat difuzat privind forul lor de dezbatere pe care Dan Barna era sfătuit de Ghinea să-l închidă pur și simplu. În USR probabil miza e legată de ce va face Dan Barna, dar puțin interesează acest lucru. Noi avem de-a face cu o stare de semirăzboi, de criză economică, de criză sanitară și ne interesează ce face Dan Barna, care nu stă pe stradă, nu stă în ploaie, care e parlamentar ș.a.m.d.? Mie mi se pare ridicol pur și simplu. E absolut ridicol să angajezi o țară și formarea coaliției de guvernare, într-un asemenea moment politic, de postul lui Dan Barna. Cine e Dan Barna până la urmă? A luat vreun premiu Nobel pentru economie, pentru politică, pentru ce?! N-am înțeles care e marea realizare a lui Dan Barna în politica românească. E de 4 ani în Parlamentul României și n-am văzut mare lucru", a zis Ion M. Ioniță.
De asemenea, Ion M. Ioniță i-a transmis lui Barna că a juca în politica mare înseamnă a scoate țara din criză, nu a ține cu dinții de scaunul de președinte al Uniunii Salvați România.
"Uitați-vă la Ludovic Orban. Păi n-a pierdut șefia partidului? N-a fost marginalizat în partid atâția ani? Iată că a revenit, a condus partidul, a fost premier, este în continuare șeful PNL. Nu poți să fii tot timpul în toate funcțiile numai așa ca să rămâi în politica mare. Ce politică mare? Până la urmă politică mare e dacă scoate țara din criză, nu dacă își salvează lui funcția", a completat Ion M. Ioniță.