Andrei Caramitru o apără pe Clotilde Armand în scandalul gunoiului stradal de la S1 și detaliază cum trebuie abordată lupta cu mafia abonată la banii statului. „E minunat. Chiar sunt plin de speranță cu cât văd mai multe gunoaie. Hai sa va explic”


Andrei Caramitru o apără pe Clotilde Armand în scandalul gunoiului stradal de la S1 și detaliază cum trebuie abordată lupta cu mafia abonată la banii statului. „E minunat. Chiar sunt plin de speranță cu cât văd mai multe gunoaie. Hai sa va explic”

Economistul Andrei Caramitru, influencer în social media și fost consilier al lui Dan Barna, președintele USR, susține că primărița Clotilde Armand nu trebuie să cedeze în scandalul gunoiului stradal din sectorul pe care îl gestionează, sector cu un buget colosal, aproape la nivelul Londrei sau Madridului pe cap de cetățean. Risipa financiară a fostelor administrații PSD, care au îmbogățit firmele de partid, plătind servicii chiar și de 3-4 ori mai scumpe,  trebuie să înceteze de urgență, iar resursele financiare să fie folosite pentru a schimba fața celui mai bogat sector al capitalei, chiar și în condițiile în care războiul s-ar putea întinde pe durata a mai multor luni, mai spune Caramitru. 

Andrei Caramitru: DESPRE GUNOAIE 

Eu ma bucur ca sunt gunoaie in strada in sectorul 1 unde stau. Da da. E minunat. Chiar sunt plin de speranță cu cât văd mai multe gunoaie. Hai sa va explic. 

Sectorul 1 are un buget aproape dublu decât tot Cluj-ul. Cam la nivelul Londrei sau Madrid-ului pe cap de locuitor. Si cu toate astea - e in faliment, deși nu s-a făcut nici o investiție. De ce? Unde se duc banii? Sa ne uitam la cheltuieli. Cam toți banii merg in 3 zone: 

- gunoaie. Se cheltuiește practic cât întregul buget al Timișoarei doar pe gunoaie. Pe un singur contract. De cel putin 3-4 ori mai scump. Monopol legalizat. Zeci sute de milioane de EUR scoase an de an in exces - cine știe in ce buzunare ajung.  

- reabilitări blocuri. In alte sectoare cum e la 3 se fac pe bani europeni. Nu la sector 1. Aici se fac prin srl-uri fantoma care costa de 5, 10 ori mai mult decât trebuie. Furt masiv. 

- parcuri si spații verzi. Plătim mai mult de câteva ori decât in Londra sau Paris pe metru pătrat gestiunea celor câteva parcuri, de altfel mizerabile. Tot prin firme de casa. Jaf total.  

Acuma. Dacă Clotilde vrea sa facă ceva - trebuie sa taie la jumătate cheltuielile astea cel puțin. Banii care rămân ar însemna sume enorme cu care sectorul 1 ar arata mai bine decât centrul Paris-ului sau Londrei. Evident - mafia nu vrea. Ce poate face Clotilde? Sa intre ACUM cu tunurile in ei, cu toate riscurile. Chit ca durează 6 luni războiul - mai are după 3 ani jumătate ca sa schimbe fata sectorului. Dacă ratează momentul - nu are nici o șansa. Si - fiind cu mega cojones - a intrat all in. Și foarte bine a făcut. Si nu au ce sa-i facă. Nu are vulnerabilități, nu au cum sa o șantajeze.  

Eu ma bucur deci ca sunt gunoaie pe strada. Înseamnă ca se lupta si ca are o șansa sa câștige. Si am si eu o șansa sa trăiesc in Romania peste câțiva ani intr- un sector care arată fix ca in occident. Sunt dispus la orice sacrificiu pe termen scurt pentru asta”.  

Primărița de la Sectorul 1, Clotilde Armand, a postat, duminică seară, un mesaj pe pagina sa de Facebook în care anunța că începe o „acțiune în forță de strâns gunoiul stradal”.  

Mâine începem o acțiune în forță de strâns gunoiul stradal necontrolat din Sectorul 1 împreună cu echipele de la ADP... chiar dacă firma de salubrizare ne-a anunțat că ne dă în judecată pentru că facem asta (abia aștept să mă tragă cineva la răspundere pentru că fac curat). Am așteptat destul și am avut toată bunăvoința să ajungem la înțelegere legală. Pare că cineva nu vrea asta și are alte interese. Să fie sănătoși. Noi ne apucăm de treabă. Gata cu gluma”, a scris Armand.  

La începutul scandalului „gunoiului de la sectorul 1”, Clotilde Armand a explicat într-o postare pe Facebook că Primăria Sectorului 1 nu își mai permite să plătească serviciile de curățenie, pe de-o parte pentru că suma totală pe care o prevede Romprest până la sfârșitul anului nici măcar nu a fost bugetată în bugetul local, deci banii nu ar exista, iar pe de altă parte aceasta acuză compania că „ar fi umflat” costurile și că nici dacă ar avea sumele de bani necesare nu ar putea să achite niște „facturi întocmite incorect”. Un amplu material pe această temă poate fi citit AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.