Cele trei vești „foarte bune pentru economie” ale lui Cîțu. „Am reușit să stopam declinul economic cauzat de pandemie”


Cele trei vești „foarte bune pentru economie” ale lui Cîțu. „Am reușit să stopam declinul economic cauzat de pandemie”

Actualul ministru de Finanțe, Florin Cîțu, care este și propunerea liberalilor de premier, anunță public că declinul economic, cauzat de pandemie, a fost stopat, și că are trei „vești foarte bune” să le dea românilor. Cîțu își susține afirmațiile cu un comunicat dat publicității de Institutul Național de Statistică (care poate fi accesat AICI).

„Trei vești FOARTE BUNE din economie!  

1. Venitul mediu NET A CRESCUT în octombrie 2020 cu 7.3% față de octombrie 2019.  

2. Rata inflației a continuat să scadă în noiembrie 2020. În grafic se vede că a scăzut în toată guvernarea liberală din 2020.  

3. Cifra de afaceri pentru sectorul industrie a recuperat pierderea cauzată de criza economică. Cea mai rapidă revenire după o criza economică din istorie.  

Am reușit să stopam declinul economic cauzat de pandemie. În 2021 este important să alocam resurse în buget în așa fel încât economia să funcționeze cu motoarele turate la maxim”, a scris Florin Cîțu pe pagina sa de Facebook. 

 

Președintele PNL, Ludovic Orban,a confirmat, miercuri seară, după ședința Biroului Național al partidului, că Florin Cîțu este propunerea PNL pentru funcția de premier. 

Fost profesor la universitatea americană Iowa State University si angajat al Băncii Centrale a Noii Zeelande, Cîțu este specialist în macroeconomie. 

În urma atacului speculativ dat în 2008 asupra leului, o parte dintre trezorierii șefi ai câtorva bănci comerciale au fost obligați să păraseasca sistemul, Cîțu fiind printre cei puțini admiși să mai lucreze în continuare, scrie publicația romania.europalibera.org. 

Florin Cîţu s-a alăturat echipei ING Bank la începutul lui 2006 şi a pus bazele echipei de cercetare. 

El a absolvit în 1996 Grinnell College din SUA, specializarea economie/matematică, şi are un master şi un doctorat la Iowa State University. Anterior revenirii în România, Cîţu a mai lucrat ca economist la Banca Europeană de Investiţii şi la banca centrală a Noii Zeelande. 

Cîțu a mai fost desemnat în februarie la șefia guvernului liberal, după demiterea guvernului Orban prin moțiune de cenzură, dar și-a depus mandatul înainte de votul de învestitură din parlament, pe fondul crizei de coronavirus. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.