Activistul de mediu Daniel Bodnar a refuzat categoric oferta lui George Simion de a se alătura AUR. „Sunt un OM SIMPLU, INDEPENDENT și dacă aș fi avut vreun interes, aș fi acceptat în campanie ofertele partidelor”


Activistul de mediu Daniel Bodnar a refuzat categoric oferta lui George Simion de a se alătura AUR. „Sunt un OM SIMPLU, INDEPENDENT și dacă aș fi avut vreun interes, aș fi acceptat în campanie ofertele partidelor”

Activistul de mediu din Bucovina Daniel Bodnar, atacat și rănit, miercuri noapte, de tăietorii ilegali de lemne a refuzat categoric, joi dimineață, ofertele de a intra în politică. Una dintre acestea a venit din partea lui George Simion, co-președintele controversatei AUR, care l-a numit de activist „prietenul meu” și i-a propus, public, un post de consilier parlamentar „pe probleme care țin de pădurile României”. Simion a fost ales deputat din partea AUR în viitorul Legislativ. 

Despre cele întâmplate în comuna Mălini, Suceava, unde mașina lui Daniel Bodnar a fost lovită cu pietre, iar cioburile de la geamurile sparte l-au rănit pe activist în zona feței am scris pe larg AICI

Daniel Bodnar: "Am fost la spital, am fost tratat extraordinar de bine și mulțumesc pe acestă cale medicilor, iar acum merg să mă odihnesc! Am reușit să citesc o parte din mesaje și unele comentarii...! Vă rog un singur lucru: nu vă mai certați pe subiecte ce țin de politică! Sunt un OM SIMPLU, INDEPENDENT și dacă aș fi avut vreun interes, aș fi acceptat în campanie ofertele partidelor, iar astăzi eram deputat 100%! Circulă tot felul de teorii conspiraționiste și este un fals total.  Până când și dacă voi decide să fac pasul spre politică, mai este mult timp și vreau să ajung acolo doar pe merit, la timpul potrivit, iar în urma mea să rămână ceva bun! Am spus tot ce am avut de spus la timpul potrivit".

Daniel Bodnar a fost în mai multe rânduri atacat de hoţii de lemne. În urmă cu câteva săptămâni, maşina i-a fost vandalizată în curtea casei de patronul unei firme care face afaceri cu lemne. Acesta a aruncat cu un ciocan în mașina activistului. Într-o altă situaţie, o maşină a încercat să-l scoată de pe şosea, în timp ce era în mişcare. Poliţiştii au tratat incidentul respectiv ca pe un simplu accident rutier. În Liveul de miercuri seară, Daniel Bodnar a mai povestit că și casa socrilor săi a fost vandalizată de mafia lemnului și că a fost nevoit să-și trimită fetița și soția în străinătate pentru a nu le expune atacurilor violente ale celor deranjați de acțiunile sale de salvare a pădurilor din Bucovina. 

Cei care vor să susțină activitatea lui Daniel Bodnar o pot face donând AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.