Ludovic Orban merge de urgență la Cotroceni pentru a-l îndupleca pe Klaus Iohannis. Liberalii nu l-ar dori pe Nicolae Ciucă premier


Ludovic Orban merge de urgență la Cotroceni pentru a-l îndupleca pe Klaus Iohannis. Liberalii nu l-ar dori pe Nicolae Ciucă premier

Președintele PNL, Ludovic Orban, are programată miercuri, la ora 14:00, o discuție cu președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni pe tema viitorului premier, potrivit „surselor liberale” ale publicației G4Media.ro.

Întâlnirea dintre Orban și Iohannis are loc înaintea ședinței Biroului Politic Național al PNL, unde liderii liberali urmează să valideze propunerea de prim-ministru. Sursele G4Media.ro au explicat faptul că liberalii nu sunt confortabili cu ideea ca Nicolae Ciucă să fie premierul viitorului guvern și tocmai acest lucru va fi discutat de Orban și Iohannis la întâlnirea de la Cotroceni.

Tot pe surse se vehiculează tot mai mult ideea unei preferințe a lui Iohannis pentru Nicolae Ciucă, ministru al Apărării, desemnat premier interimar după demisia lui Orban din fruntea Guvernului. Un alt jurnalist, specializat pe politică, Sebastian Zachmann (ex-Adevărul, acum Prima TV), scrie că președintele ține foarte tare la această opțiune și că cel mai probabil va ignora variantele avansate de PNL. Detalii AICI

Nicolae Ciucă, 53 de ani, este militar de carieră, iar în perioada 1 ianuarie 2015-28 octombrie 2019 a fost şef al Statului Major General. Ciucă s-a înscris în PNL în luna octombrie și a deschis lista de candidați a PNL Dolj la Senat.

A fost numit ministru al Apărării Naționale în 4 noiembrie, până la acel moment el fiind șeful Statului Major al Armatei, militarul cu rangul de conducere cel mai înalt din armată. El a ocupat această funcție din ianuarie 2015, iar în decembrie 2018 președintele Klaus Iohannis i-a prelungit cu un an mandatul său normal de patru ani, situația care a dus atunci la un conflict al șefului statului cu Viorică Dăncilă, premier la acea vreme.

Nicolae Ciucă s-a făcut remarcat prin prezența la numeroase misiuni militare în afara țării, precum Irak, Afganistan sau Bosnia. De-a lungul carierei, Nicolae Ciucă a fost distins cu Ordinul National „Pentru Merit”, în Grad de Ofițer, Ordinul Național „Pentru Merit” în Grad de Cavaler, Semnul Onorific în Serviciul Patriei, XV, XX, Medalia ONU pentru misiunea UNAVEM III, Emblema de Onoare a Armatei României și Emblema de Onoare a Statului Major al Forțelor Terestre.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.