Mesajul cutremurător al unei studente românce care trăiește de la 12 ani în Italia: „Să vă fie rușine, vouă celor care ați votat AUR, PSD”/„Votați anti Europa și sunteți in Europa, dar nu vă este rușine? Nu vă simțiți prost?”


Mesajul cutremurător al unei studente românce care trăiește de la 12 ani în Italia: „Să vă fie rușine, vouă celor care ați votat AUR, PSD”/„Votați anti Europa și sunteți in Europa, dar nu vă este rușine? Nu vă simțiți prost?”

O tânără studentă din Torino care a plecat din România pe când avea doar 12 ani a răbufnit pe grupul de Facebook „Diaspora Europeană” împotriva celor trăiesc și muncesc în Vest, dar au votat AUR și PSD, formațiuni cu discurs anti Uniunea Europeană. 

PSD se face vinovat nu doar de prezentarea Uniunii Europene într-o lumină extrem de negativă, fiind în epoca Dragnea aproape de scoaterea României din UE pe care a comparat-o adesea cu umilitoarea „Înaltă poartă” otomană, ci și de corupția generalizată din România care a produs, printre multe alte rele, acest exod al forței de muncă spre Vest. Formațiunea extremistă AUR, deocamdată, este vinovată „doar” la nivel de discurs naționalist, anti-NATO (generalul în rezervă Mircea/Mircia Chelaru, fost șef al Marelui Stat Major al Armatei, membru de vază în AUR, este cunoscut pentru opoziția sa față de NATO) și anti-european (deși, culmea, copreședintele său George Simion a candidat în trecut independent la europarlamentare). 

AUR a obținut un scor uriaș în Italia, unde a fost primul în preferințele alegătorilor de acolo, procentul pentru de recent înființata formațiune politică fiind de aproximativ 36%. Detalii AICI

Reproducem mai jos integral, așa cum a fost concepută de autoare, mesajul postat pe grupul Diaspora Europeană

„Să vă fie rușine, voi care ați votat Aur, PSD.

M-am tot gândit ieri, am fost la vot, eu care trăiesc in Italia din 2007. Am ajuns aici când aveam 12 ani. Am crescut aici și putea să mă doară în cot, dar totuși m-am informat și am fost să votez.

Am votat cu gândul la voi toți, la cei care ați rămas acolo, am votat pentru voi. M-am gândit, prostesc, că majoritatea din cea spusă Diasporă ar fi votat pentru bine, nu pentru rău, m-am gândit ca faptul de a trăi in Italia, in Franța, Spania, Germania ar fi deschis mintea voastră ca și a mea, dar singura chestia pe care ați învățat-o in Italia și Spania a fost extremismul, antieuropeismul, distrucția. Nu mă mir dar mă doare. 

De ce ați plecat în 2007? De ce? Votați antieuropa și sunteți in Europa, dar nu vă este Rușine? Nu vă simțiți prost? Cu ce curaj ieșiți afară din casă in Franța, Italia, Anglia, Spania după ce ați votat?

Cu ce curaj luați salariul aici, munciți aici (Italia)? 

Cu ce curaj vă plângeți când votați axa care vă taie capul? Cât de mult v-ați îndobitocit? 

Incoerența voastră e maximă.

Un lucru vă rog. Dacă așa de nemulțumiți sunteți, plecați. Întoarceți-vă in România, plecați in Moldova, in Rusia. Duceți-vă dracu de aici, nu meritați Europa, nu meritați eficiența, inclusivitatea. Meritați ruble, corupție, un sistem sanitar la pământ. Meritați cea ce ați votat, un sistem retrograd ca și voi”.

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.