EXCLUSIV SURSE Cifrele dezastrului - ora 12.00: PSD conduce detașat cursa alegerilor parlamentare. E urmat de PNL și, de la distanță, de USR-PLUS. Sinistru: AUR e pe cale să intre în Parlament


EXCLUSIV SURSE Cifrele dezastrului - ora 12.00: PSD conduce detașat cursa alegerilor parlamentare. E urmat de PNL și, de la distanță, de USR-PLUS. Sinistru: AUR e pe cale să intre în Parlament

Surse din conducerea PNL au dezvăluit, în exclusivitate pentru Podul.ro, informații inedite privind competiția alegerilor parlamentare. 

Potrivit numărătorii paralele a liberalilor, la ora 12.00 PSD conducea detașat, situându-se cu nu mai puțin de 5 procente în fața PNL. Este cunoscut că nucleul dur al PSD votează la primele ore, iar criza Covid a cauzat o prezență scăzută la urne – mai multe detalii AICI.

PNL ocupă locul a doilea în acest clasament temporar. De remarcat că liderii liberali lansează mesaje mobilizatoare și apeluri în care îndeamnă alegătorii să iasă la urne. 

USR-PLUS se situează pe cea de-a treia poziție, dar la o distanță considerabilă în urma PNL. Dacă absenteismul se va confirma și Diaspora nu se va mobiliza exemplar, scorul USR-PLUS va avea de suferit. 

De-a dreptul sinistru este că, la prânz, scorul AUR era unul peste așteptări, de 6%, ceea ce ar putea avea urmări halucinante. 

Prezența la vot în alegerile parlamentare de anul acesta este sub cea înregistrată la scrutinul similar din 2016, când prezența finală a fost 39,49% (7.212.022 de persoane).

În primele trei ore de la deschiderea urnelor prezența a fost mai mare, dar, la ora 10.00, a scăzut sub pragul de acum patru ani. 

La ora 11.00,  s-a diferența s-a mărit: 1 procent mai puțin votanți în alegerile parlamentare de astăzi decât acum patru ani.

La ora 12.00, s-au înregistrat cu două procente mai puțini alegători care și-au exprimat dreptul la față de 2016. Mediul urban conducea cu 250.000 de voturi, comparativ cu mediul rural.

La ora 13.00, diferența s-a mărit: numărul celor care votaseră era cu aproape 3 procente mai mic decât la alegerile parlamentare din 2016.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.