Mihai Tudose vine cu cifre abracadabrante: "Dorința mea e ca pe vot popular să guvernăm singuri! Românii s-au trezit!"


Mihai Tudose vine cu cifre abracadabrante: "Dorința mea e ca pe vot popular să guvernăm singuri! Românii s-au trezit!"

Vicepreședintele PSD Mihai Tudose a declarat miercuri că, potrivit estimărilor de la partid, formațiunea sa politică poate lua chiar și 40% după redistribuiri la alegerile parlamentare. În acest sens, Tudose și-a exprimat speranța că PSD va guverna singur.

"Eu sunt convins că românii s-au trezit. Au și ei sondajele reale. PSD conduce și românii vor alege duminică între moartea în chinuri cu PNL și viața mai bună promisă și demonstrată de PSD cât a fost la guvernare. (...) Sper ca mult mai mulți români să își înfrângă acea comoditate sau frică de COVID fiindcă cel mai mare pericol pentru România e astăzi PNL, nu COVID. La vot va fi sondajul. Dacă sondajul iese așa cum credem și sperăm noi, cu un scor foarte bun pentru PSD, peste 35%, ținând cont de redistribuiri, poate ne apropiem de 40%. Să vedem după ce se va întâmpla, poate fi un guvern minoritar cu susținere parlamentară. Asta o vorbim pe 7", a zis Tudose. 

Întrebat la conferința de presă dacă PSD ia în calcul o alianță cu USRPLUS după parlamentare, Tudose a precizat că dorința lui e ca pesediștii să guverneze singuri. 

"Dorința mea e ca pe vot popular să guvernăm singuri. Au mai fost în istorie guverne minoritare care au guvernat cu sprijin parlamentar", a completat Tudose. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.