Cine este subprefecta-titirez. Doamna, care potrivit CV-ul său amețitor a absolvit cel puțin trei facultăți și un curs de manager de spital, și-a cerut iertare pe Facebook: „Vă rog să mă iertați, n-o sa se mai întâmple. Promit”


Cine este subprefecta-titirez. Doamna, care potrivit CV-ul său amețitor a absolvit cel puțin trei facultăți și un curs de manager de spital, și-a cerut iertare pe Facebook: „Vă rog să mă iertați, n-o sa se mai întâmple. Promit”

Lumea râde, înjură, critică și distribuie imaginile cu Simona Drăghincescu, subprefecta de Brăila, care, în timpul ceremoniilor oficiale de 1 Decembrie, a făcut mai multe piruete în fața camerelor de luat vederi și a militarilor înfrigurați. Comicul situației a fost sporit și de ținuta „îmblănită”, de Chiriță provincială și împotmolită, a doamnei care se învârtea ca pe ringul de dans.

Aceasta a tratat însă situația cu umor, distribuind ea însăși filmul cu gafa pe pagina sa de Facebook și cerându-și public scuze pentru situația neplăcută în care s-a aflat:  

„Asta se întâmplă când  pui civilii să facă,  FĂRĂ exercițiu, ceva specific  militar... după cum se vede, mi-a "ieșit" onorabila piruetă 🙈🙊 dar vă promit că anul viitor ceremonia va fi PERFECTĂ.  

LA MULȚI ANI, ROMÂNIA!  

PS: cred ca specialistul care mi a explicat cu 2 min inainte de ceremonie ce am de facut m-a supraestimat, sunt foarte inteligenta dar nu chiar  atat de inteligentă încât să pricep asa ceva numai din 2 cuvinte, prima dată in viața mea.  

Dacă am greșit vă rog să mă iertați, n-o sa se mai întâmple.  

PROMIT!”.


Simona Drăghincescu, 58 de ani, a fost numită subprefect al județului Brăila în luna iulie, iar în luna august a primit atribuții de prefect, după retragerea persoanei care ocupa această funcție.

Un CV cât un roman de aventuri

Din CV-ul postat pe siteul prefectării Brăila rezultă că doamna subprefect a absolvit cel puțin trei instituții de studii superioare: Facultatea de Tehnologie și Chimie a Produselor Alimentare a Univ din Galați (de unde a ieșit inginer), Academia de Studii Economice București (de unde s-a făcut economist) iar în 2019 Facultatea de drept și știinte administrative a celebrei și controversatei Univertăți Valahia, din Targoviște (de unde a ieșit jurist și unde a predat și celebrul profesor fără bacalaureat Laurențiu Baranga, numit de Ludovic Orban șef la Oficiul contra spălării banilor - DETALII AICI).  

Dar perfecționarea doamnei și setea de carte nu s-au oprit aici. Doamna Drăghincescu, care lucrat și la biroul de europarlamentar al lui Traian Ungureanu, a urmat și un „Curs autorizat manager spital” (în perioada ianuarie-mai 2019), specializare care, în caz de nevoie, o face extrem de apă pentru a ocupa o funcție foarte râvnită din domeniul sanitar: cea de manager de spital.  

De altfel, Valeriu Nicolae povestea chiar zilele trecute cum a descoperit, cercetând CV-urile deputaților din actuala legislatură, că „sunt foarte mulți deputați care au terminat cursuri de management spitalicesc cu o zi sau două înainte de a fi numiți manageri de spital. Avem tot felul de aberații. Sunt oameni care nu au făcut nimic care să aibă legătură cu spitalele și fac un curs aiurea și devin manageri de spitale sau fac parte din consilii de administrație ale spitalelor”.

Tot Valeriu Nicolae scria recent și despre Universitatea Valahia:Îl mai țineți minte pe domnul Baranga Laurențiu?

Domnul care a fost șomer până la 42 de ani, cu liceul terminat la 32 de ani, care a ajuns așa, din senin, director adjunct la ORNISS (informații secrete) și director de departament și conferențiar universitar la Universitatea Valahia, filiala Alexandria?

Care tocmai a devenit mare șef la Oficiul contra spălării banilor, în plină meritocrație liberală?Andreea Barangă, fiica domnului director, are și ea un doctorat, tot la “Valahia”, și era și ea angajată, la momentul doctoratului, într-o sinecură la minister. Și ea a studiat la Academia de Poliție și la Institutul Diplomatic, că așa e cu coincidențele astea.

Ei, ghiciți cine e directorul consiliului doctoral la Valahia Târgoviște? Este domnul Marius Petrescu, secretar de stat – directorul general ORNISS, până acum câteva zile șeful domnului Barangă. Viața lui este poveste.

La Valahia a fost profesor și Adrian Năstase, predă și domnul Țuțuianu, iar doamna Ecaterina Andronescu este Doctor Honoris Causa. Vasilica Dăncilă și copilul dumneaei au făcut și ei masterate la prestigioasa universitate. (...)

Conform legii, șeful ORNISS este numit de premier, dar cu avizul Consiliului Suprem de Apărare al Țării! Vorbim despre un director general care dă raportul chiar la CSAT. Vreme de 18 ani, un asemenea om a păzit o parte a secretelor țării”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.