În ciuda uriașei imposturi politice pe care a adus-o la lumină, Valeriu Nicolae este incredibil de optimist: „Dacă reușim să avem un guvern cu oameni bine pregătiți și un parlament cu oameni care să nu fie în majoritate impostori, LUCRURILE O SĂ SE ÎNDREPTE RAPID”


În ciuda uriașei imposturi politice pe care a adus-o la lumină, Valeriu Nicolae este incredibil de optimist: „Dacă reușim să avem un guvern cu oameni bine pregătiți și un parlament cu oameni care să nu fie în majoritate impostori, LUCRURILE O SĂ SE ÎNDREPTE RAPID”

Scrie de luni de zile despre impostura din CV-urile politicienilor, despre demența diplomelor și studiilor făcute pe genunchi grație cărora tot felul de habarniști de partid au acces la funcții publice importante de unde ajung să încaseze lefuri de mari specialiști, dar și să direcționeze bani mulți către buzunarele partidului care i-a cocoțat la stat, i-a trecut atâta de multă mizerie prin fața ochilor încât este aproape uimitor să descoperi că a rămas un optimist care apreciază că „lucrurile” se pot îndrepta „rapid” după alegerilor din 6 decembrie. 

Deși este acum și candidat independent la Parlament, pentru că l-au apucat toate furiile când a văzut cine a ieșit primar la Sectorul 5 și, luat de valul revoltei din bulă, a decis să nu mai stea pe margine, Valeriu Nicolae continuă să scrie pe pagina sa de Facebook despre CV-urile parlamentarilor. Azi, de Ziua Națională, scrie despre trei candidați, potențiali colegi de-ai săi în viitorul Parlament: deputatul PSD Mihai Weber, Grațiela Gavrilescu, fost ministru al Mediului în guvernele lui Liviu Dragnea, și Gabriel Mutu, fostul primar al Sectorului 6. Postarea despre cei trei poate fi consultată AICI.

Într-un interviu pentru contributors.ro, Valeriu Nicolae apreciază însă că, în ciuda uriașei imposturi de care suntem înconjurați, „nu e nimic complicat în a pune oameni competenți în locurile potrivite”. „Dacă reușim să avem un guvern cu oameni bine pregătiți și un parlament cu oameni care să nu fie în majoritate impostori, atunci lucrurile o să se îndrepte rapid”, consideră el.  

Întrebat despre tragedia de la Piatra Neamț în condițiile în care soarta spitalelor este adesea gestionată de politruci care nu au nici cea mai vagă legătură cu sistemul sanitar și nici o experiență managerială temeinică pentru a putea face față într-un domeniu așa complicat și cu responsabilități uriașe, Valeriu Nicolae a explicat că „sunt foarte mulți deputați care au terminat cursuri de management spitalicesc cu o zi sau două înainte de a fi numiți manageri de spital. Avem tot felul de aberații. Sunt oameni care nu au făcut nimic care să aibă legătură cu spitalele și fac un curs aiurea și devin manageri de spitale sau fac parte din consilii de administrație ale spitalelor. Scriam de curând de unul care toată viața s-a ocupat de pescărie și vânătoare și devenise șeful consiliului de administrație al unui spital de obstetrică și ginecologie. Avem cazul șefului PNL din Parlament, domnul Roman, care a trăit din consiliul de administrație în consiliu de administrație. Dacă încerci să afli care e legătura între pregătirea sa și consiliul de administrație din care face parte, nu găsești nimic. Există acest eșalon doi, plin ochi de impostori”.  

Cum ar putea arăta „îndreptarea” după alegerile din 6 decembrie

Valeriu Nicolae este unul dintre oamenii buni ai acestor vremuri aspre. S-a implicat direct în corectarea destinului unor copii care, născuți, crescuți în ghetoul din Ferentari, aveau deja soarta pecetluită. Poate ăsta e și motivul pentru care este azi atât de optimist. El însuși a reușit să îndrepte ceea ce aparent era ireparabil. Și continuă s-o facă la „Casa Bună”, o casă unde se fac teme, meditații, mâncare pentru copii, dar mai ales se repară destine.  

Valeriu Nicolae: „Avem nevoie de un guvern sprijinit de un parlament normal. Așa cum vrea și domnul președinte când vorbește de ”o Românie normală”. Dacă reușim să avem un guvern cu oameni bine pregătiți și un parlament cu oameni care să nu fie în majoritate impostori, atunci lucrurile o să se îndrepte rapid. Nu e nimic complicat în a pune oameni competenți în locurile potrivite.

Problema este că proștii se înconjoară de oameni mai proști decât ei, iar impostorii de impostori mai mari decât ei. Când oameni buni vor intra în Parlament și se vor înconjura de oameni mai buni decât ei, clasa politică va începe să funcționeze. Dacă ești ales și ajungi într-o poziție politică, acest fapt nu te face expert în ceva. Ar trebui să te folosești de poziția ta pentru a aduce oameni mult mai pricepuți decât tine. Cred că România are un mare potențial de dezvoltare.

Impozitarea pensiilor speciale cu 80, 90 la sută va rezolva o parte dintre problemele pe care le avem acum. Eu cred că sunt mult mai mulți oameni buni si competenți decât impostori. Din păcate impostorii sunt foarte vocali. Ei sunt într-o luptă continuă pentru supraviețuire. Din această cauză încercă să iasă în față, îi vedem toată ziua la televizor. Domnul Ponta este un un mega impostor, și nu are nici o problemă să vorbescă despre lucruri pe care și el știe ca nu are cum să le facă. Domnul Gabriel Oprea candidează pentru Parlament. Aproape toți impostorii pe care i-am expus în cartea Nu tot ei! sunt pe liste și candidează".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.