Imagini de la „Peștera Sfântului Andrei”. Credincioșii au stat distanțați și cu mască la slujba ținută de ÎPS Teodosie pe o scenă


Imagini de la „Peștera Sfântului Andrei”. Credincioșii au stat distanțați și cu mască la slujba ținută de ÎPS Teodosie pe o scenă

La slujba oficiată, luni dimineață, de ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, în curtea Mănăstirii Peştera Sfântului Apostol Andrei din comuna Ion Corvin, judeţul Constanţa, au particiat sute de credincioși și mai multe zeci de preoți.  

Din imaginile postat de diverse persoane pe paginile și grupurile de socializare se observă că oamenii stau distanțați și mulți poartă mască sanitară.

O transmisiune LIVE a slujbei (Liturghia Sf. Ioan Gură de Aur, oficiată de ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, la mânăstirea Sfântului Apostol Andrei, jud. Constanța, cu prilejul hramului) poate fi urmărită AICI.

Despre agitația produsă, zilele acestea, de reprezentanți ai BOR și avocata Diana Șoșoacă am scris pe larg AICI.  

Sursa foto:  Bogdan Blog și Nelu Iancu pe pagina de Facebook Peștera Sfântul Andrei

La Peşteră au sosit, luni dimineață, sute de preoţi şi credincioşi, unii cu maşini înmatriculate în alte judeţe decât Constanţa, pentru slujba religioasă de praznicul Sfântului Apostol Andrei, scrie adevarul.ro. Arhiepiscopul Tomisului a declarat, înainte de începerea ceremoniei religioase de la Peştera Sfântului Apostol Andrei că aşteaptă cât mai mulţi credincioşi la această ceremonie. 

Constanța era week-endul trecut județul cu cea mai mare rată de infectare, iar o prezență masivă la pelerinajul de Sfântul Andrei nu ar fi făcut decât să agraveze situația.  

Potrivit info-sud-est.ro, sâmbătă fuseseră raportate alte 573 de noi cazuri la nivelul județului Constanța, care rămâne județul cu cea mai mare rată de infectare din țară – 7,54. Municipiul Constanța, aflat în carantină din 20 noiembrie, are o incidență de 10,70.

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.